Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Lördagsmiddag : Pad Thai

Igår blev det lördagsmiddag i form av Pad Thai – en rätt jag ofta tar av på thai buffé men aldrig provat rekreera hemma. Himla synd, för det var inte bara hur gott som helst, utan riktigt enkelt att göra! Jag googlade lite innan men körde freestyle i köket, ni får min variant och såhär kommer jag fortsätta göra framöver, men prova med olika ”proteinkällor”. Denna gång blev det kyckling och stora räkor, men kan tänka mig att tofu (marinerad, mmm!) blir supergott också, eller varför inte fisk?

bild-4

Vi var två personer som åt och detta gick åt:

 • 3 vitlöksklyftor
 • 1/2 röd chili
 • 1 kruka koriander
 • 2 lime
 • olja att steka i (neutral variant, jag körde på raps)
 • en bunt, typ 6-8 stycken, salladslökar (vårlök)
 • ett paket böngroddar
 • 3 msk fisksås
 • 1-2 msk kokossocker
 • 2 ägg
 • salta jordnötter
 • 2 kycklingfiléer
 • ett gäng stora räkor
 • nudlar, koka enligt anvisning på förpackning

Och såhär gjorde jag (och kan rekommendera att även du gör):

Mixa ihop vitlök, koriander (alltihop! Även stjälkarna, och spara några av bladen för dekoration), chili och limeskal till en pasta. Hetta upp olja i en STOR panna och bryn kycklingen snabbt, lägg över i en skål och ställ åt sidan. Hetta upp lite mer olja och fräs pastan i en minut eller två, tillsätt sedan räkor, kyckling, hälften av vårlöken och böngroddarna och stek i någon minut (typ två). Ner med nudlar, rör runt, och häll på limesaft, fisksås och kokossocker. Låt koka ytterligare två minuter och vispa under tiden ihop de två äggen i en liten skål med en gaffel. Slå över ägg-vispet, blanda och låt allt ”koka ihop”. Servera toppat med hackade jordnötter, en limeklyfta och resten av vårlök+böngroddar.

SÅ GOTT. Jag älskar mat som smakar mycket utan att vara bara sjukt jäkla starkt. Det här var en sådan rätt; MYCKET smak – lagom starkt.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

Lämna ett svar