CHEESECAKE & PAJ Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Enkel, klassisk (protein-)cheesecake

Protein-cheesecake går att variera i oändlighet och är löjligt enkelt att göra. Så enkelt att jag nästan hunnit glömma hur gott det är!prottecheese1

När jag började leka med sisu’s proteinpudding-mix förra veckan tänkte jag direkt att den milda, söta smaken av vanilj borde passa perfekt i en cheesecake. Sagt och gjort, igår slängde jag ihop denna protein-cheesecake som verkligen blev supergod. Man kan absolut göra en botten med digistive eller liknande, men denna gång ville ha bara själva fyllningen – så så blev det!

För en cheesecake slänger du ner följande ingredienser i en mixer;

 • 200g kvarg
 • 150g cream cheese
 • 1 ägg
 • 2 äggvitor
 • 1 dl mjölk
 • 60 proteinpudding-pulver (funkar med andra sorters proteinpulver också, men ta då gärna lite mer för puddingmixen sväller och med exempelvis enbart vassle blir nog cheesecaken lite ”kladdigare”. Alternativt minska mängden mjölk, och eventuellt bör du förlänga gräddtiden)
 • 1 dl socker eller sötningsströ (jag använde det här från sukrilett)
 • 1/2 tsk vaniljpulver

Mixa. Häll ner i en smord form, och ställ in i en ugn uppvärm till 125 grader. Grädda i 20 minuter, höj sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 40 minuter. Min cheesecake var klar efter denna timme i ugnen, men använder du vassle eller har ändrat i receptet på annat vis får du helt enkelt testa med en provsticka – den ska inte komma ut allt för kladdig. Ta ut, låt svalna, ät rakt upp och ned eller servera med något gott. På bild ser ni hur jag åt en av mina bitar, nämligen med jordgubbar. Passade strålande!

 

prottecheese2 prottecheese3

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Malin B
  24 oktober, 2014 at 13:08

  Hej Fanny!
  Först och främst, vilken inspirerande blogg du har! Du skriver alltid så innehållsrikt och varierat och tar supervackra bilder. Förgyller min vardag, tack till dig!! 😀
  Jag har lite problem i köket. Testade att göra din pumpadipp (håller med dig – pumpa, nomnom, vilken grej!!) med kanelsticks men får inte alls till dippen. Har testat 2 ggr och gjort precis som i receptet men dippen blir liksom ”kornig” av kokosmjölken och inte fluffig och jämn. Vad gör jag för fel? Har skopat ur den tjocka massan i en skål, elvispat några minuter till ett mjukt fluff, tillsatt pumpapurén och vispat men då kommer de små klumparna av kokos… hmm. Kanske kan du hjälpa mig?
  Ha en fin fredag, kram från en trogen läsare 🙂

 • Svara
  Malin B
  24 oktober, 2014 at 13:08

  Hej Fanny!
  Först och främst, vilken inspirerande blogg du har! Du skriver alltid så innehållsrikt och varierat och tar supervackra bilder. Förgyller min vardag, tack till dig!! 😀
  Jag har lite problem i köket. Testade att göra din pumpadipp (håller med dig – pumpa, nomnom, vilken grej!!) med kanelsticks men får inte alls till dippen. Har testat 2 ggr och gjort precis som i receptet men dippen blir liksom ”kornig” av kokosmjölken och inte fluffig och jämn. Vad gör jag för fel? Har skopat ur den tjocka massan i en skål, elvispat några minuter till ett mjukt fluff, tillsatt pumpapurén och vispat men då kommer de små klumparna av kokos… hmm. Kanske kan du hjälpa mig?
  Ha en fin fredag, kram från en trogen läsare 🙂

 • Svara
  Josefine
  30 oktober, 2014 at 10:03

  Hej Fanny! Går det att göra denna cheedecake utan proteinpulver?

  Kram!

 • Svara
  Josefine
  30 oktober, 2014 at 10:03

  Hej Fanny! Går det att göra denna cheedecake utan proteinpulver?

  Kram!

Lämna ett svar