Jo men jag bakade bröd igår. Det händer ungefär aldrig så det var med ivriga fingrar jag skar upp en skiva av den rykande färska limpan som dragits ut ur ugnen och upp på köksbänken. Jag provade en färdig glutenfri grovbrödsmix från easyliving och ska väl erkänna att jag inledningsvis var rätt skeptisk. Uppvuxen med en riktig bak-mamma som alltid gjort bröd och bullar själv (och typ allt annat också, för den delen), tänkte jag att en färdig mix aaaaldrig kan ge fint bröd… men tji fick jag, det blev riktigt gott!
Enkelt var det, väldigt väldigt enkelt. Brödmix + vatten och that’s that. In i ugnen. Klart. Däremellan lite väntan såklart, men det kan jag leva med när belöningen är smakrikt bröd. Äggmackor på grovbröd var alltså given kvällsfika hos mig igår!
En sådan här brödmix kommer för övrigt finnas i goodiebagen den 6e. Tillsammans med massa annat skoj, jag ska in till stan nu och hämta några av finheterna hos Gryningen och Renée Voltaire. Så – vem kniper sista platserna denna dag? Anmäler sig gör man till fanny@roethlisberger.se
3 Kommentarer
Carro
20 november, 2014 at 14:48Synd med så höga priser på bra mixer!
Mari
20 november, 2014 at 18:55Åh så underbart. Måste testa =). vart hittade du detta?
Bildbomb (och några ord) från lördagens julmys på Wenngarn – Roethlisberger.se
13 december, 2017 at 15:22[…] bidrag från mina favoriter, så som Lindahls EKO-mejeriprodukter, nya teer från PUKKA, nybakat glutenfritt bröd med olika fina […]