Fannys Favvo Inspiration och pepp Kost Press & Event Recensioner Vardagsuppdatering

Trendy Food Nordic

Igår hade jag två stora paket att hämta ut. Jag visste varifrån de kom – men inte exakta innehållet. Det överträffade minst sagt mina förväntningar, och jag fnissade som ett barn när jag plockade upp finheterna en efter en ur kartongerna. Det var nötsmör, det var chips, det var barer och det var ännu mer nötsmör.

TFN

Det var för några månader sedan jag hittade Trendyfoodnordicinstagram och blev sådär överförtjust när jag såg att de som första återförsäljare i norden (vad jag vet?) tagit in nuts’n more’s nötsmör. Jag har nämligen velat prova det huuuur länge som helst men ja, inte kunnat få tag i det. Och ni vet, jag har få regler här i livet, men att prova alla nötsmör jag kommer över är helt klart en av dem!

Jag kom i kontakt med de tre grabbarna som äger TFN och ett gäng långa mail skickades hit och dit. Det var tydligt hur de verkligen brinner för vad de gör och vår gemensamma entusiasm kring hälsa, gott ätbart och kombinationen av de två resulterade helt enkelt i en väldigt trevlig konversation entusiaster emellan.

Den 1a januari 2015 öppnar deras webshop (www.trendyfoodnordic.com) men jag blev alltså bortskämd med en tidig julklapp redan igår. Det här var en svårslagen klapp, familj och vänner som planerar att fira jul med mig i år, just say’in…

TFN1

Som sagt – nötsmör. Jag har provat Barney Butter förr, men bara en smak som jag köpte med mig från New York förra vintern. Den var inte helt otippat jättegod och jag ser fram emot att prova mig igenom alla dessa smaker.

Jag fick ”klassikerna” Smooth och Crunchy, både i rostad och ”bare”-variant:

TFN2

Jag fick även smaksatta varianter, hur gott låter inte honey & flax eller cacao & coconut? Kan meddela att båda var himla jättegoda. För jag ägnade givetvis kvällen igår åt smakprovning av nötsmör… duh!?

TFN3

Så var det de där Nuts’n more ja. Det är proteinboostade, sockerfria nötsmör med fiber och omega. Jag fick naturellt jordnötssmör, mandelsmör och den jag var mest nyfiken på av allt i hela paketet: jordnötssmör med toffee. Ni förstår såklart att sistnämnda var liksom… ljuvlig. Det slevades både en och annan skopa ur den burken under kvällen, om vi säger så.

TFN4

När jag slitit mig från nötsmörs-himmelen gick jag vidare till lite godsaker från Eat Real, dels chips gjorda på quinoa, linser och kikärtor. Glutenfria, utan konserveringsmedel, utan artificiella färg- och smakämnen. Jag smakade lins-chipsen och inte för att jag vet exakt vad jag väntade mig (eh, jag har aldrig ätit chips gjorda på linser förr) men de var verkligen supergoda. Krispiga, lätta och de smakade mycket. Jag ser fram emot att slänga dessa både i maträtter på lite roliga sätt, men också bara att äta rakt upp och ned med en god dipp till fredagsmyset.

TFN7

Från Eat Real fick jag också ett gäng nöt- och fruktbarer. Just barer har ju en tendens att spårlöst försvinna i det här hemmet så lite nya sådana är aldrig ett onödigt tillskott, direkt. I väskan, som frukost-dessert eller bara när middagen inte riktigt fyller hela hålet i magen.

TFN8

”Pop Rice” hittade jag förra året under ett snabbt besök i Oslo. Det är helt enkelt rispuffs-snacks i olika smaker och jag gillade dem redan då. Kul att prova igen, i fler smaker! Min personliga favvo är nog jordgubb & goji.

TFN5

Slutligen en nyhet för mig; Maple Water. Det är helt enkelt saven som kommer från lönnträd, en naturlig törstsläckare med en mild, söt smak. Med sina 46 naturligt förekommande vitaminer, mineraler, polyfenoler, antioxidanter och prebiotika, är det en uppfriskande dryck med lågt kaloriinnehåll, den är såklart också gluten- och mejerifri, samt vegan. Jag tror den gör sig kanon i juicer, precis som kokosvatten. Jag har skrivit om det förr, det är nämligen mitt favvosätt att söta gröna/”jordiga” juicer med. Hälsofördelar och kalasgott!

TFN6

 

Som sagt – första januari är det GOTIME! Jag lär ha slukat allt det mesta av dessa godingar vid det laget, så jag kommer nog slåss med er för att hinna klicka hem mer av dem alla. Välkänt och ej debatterbart faktum : man kan inte ha för mycket nötsmör. Never ever.

 

 

 

 

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  26 november, 2014 at 23:16

  Bor i studentkorridor med nötallergiker så nötsmörerna går bort, tyvärr (det hade kunnat vara värre. Nån hade kunnat vara allergisk mot kakao. Eller kaffe), men vad gör väl det när de där kikärtschipsen såg himla jättegoa ut?! 😀 Ser fram emot första januari!

 • Svara
  Liselott
  26 november, 2014 at 23:16

  Bor i studentkorridor med nötallergiker så nötsmörerna går bort, tyvärr (det hade kunnat vara värre. Nån hade kunnat vara allergisk mot kakao. Eller kaffe), men vad gör väl det när de där kikärtschipsen såg himla jättegoa ut?! 😀 Ser fram emot första januari!

 • Svara
  Josefine
  27 november, 2014 at 09:55

  Har du testat bönchips på bruna bönor från Öland? Rekommenderas varmt! Finns att beställa på bonchios.se.

  • Svara
   roethlisberger
   28 november, 2014 at 00:37

   Jag har sett dem men aldrig fått med mig hem – ska definitivt prova! 🙂

 • Svara
  Josefine
  27 november, 2014 at 09:55

  Har du testat bönchips på bruna bönor från Öland? Rekommenderas varmt! Finns att beställa på bonchios.se.

  • Svara
   roethlisberger
   28 november, 2014 at 00:37

   Jag har sett dem men aldrig fått med mig hem – ska definitivt prova! 🙂

 • Svara
  Kristine
  2 december, 2014 at 01:52

  Dine bilder er fantastiske. Hvilket kamera har du? 🙂

 • Svara
  Kristine
  2 december, 2014 at 01:52

  Dine bilder er fantastiske. Hvilket kamera har du? 🙂

Lämna ett svar