Vardagsuppdatering

Dagens julklappstips – mer tid att göra saker man tycker om

Det där med julklappar är lika klurigt varje år tycker jag.

Förutom att jag överlag är rätt obekväm vad gäller alla typer av presenter som man köper ”för att”, så är ju faktum att ”när man blir äldre” behöver inte folk så värst mycket – och det de eventuellt behöver eller vill ha kan de köpa själv. Det är därför jag gillar klappar som är personliga, som mottagaren direkt känner är just för dem. Det kan absolut vara något köpt, man måste inte vara pyssel-fia som en annan kanske är (*vinkvink*), men jag tycker verkligen att det är tanken som räknas.

Något många önskar sig är mer tid. Nu är det väl få av oss som kan trolla och förlänga dygnet, men jag har faktiskt ett litet tips på julklapp som kan ge mer tid till finsaker i vardagen. För mer tid till saker man vill göra får man genom att ta bort saker man annars lägger tid på. Helt enkelt.

Tidigare i höst bokade jag några timmars städning hos helpling, som kort sammanfattat är en väldigt enkel och okomplicerad tjänst där man på deras hemsida bokar antingen en spontanstädning (det var vad jag gjorde, och det tog ungefär tre sekunder – dvs det är jätteenkelt) eller planera in rullande städningar en tid framöver. Bara tre dagar efter bokning kom en söt tjej och städade medan jag kunde jobba i lugn och ro, vid lunch var jobbet gjort, mitt hem rent och jag väldigt nöjd, helt enkelt.

750dator2Jag lägger mycket tid på blogg och annat jobb vid datorn – att få hemmet städat samtidigt är lyx.

Så, åter till det där med julklappar med tanke. Nu erbjuder Helpling, lagom till jul, möjligheten att ge bort städhjälp till någon man unnar lite mer tid till annat – helt enkelt ett presentkort. Det är precis lika enkelt som att boka till sig själv, och tar bara några minuter. Tre snabba steg:

  1. Man väljer hur många timmar städning man vill ge bort (2-4 timmar) 
  2. Betalar och får sin kod skickad till sin email
  3. Antingen så kan man skriva ner sin kod på ett presentkort och lägga det under granen – eller så kan man skicka det direkt som ett e-card till någon man inte hinner träffa i jul

Ja, tätt efter ätbara ting hamnar alltså denna klapp på min tips-till-jul-lista. För känner du någon som INTE önskar sig mer tid..? Nu i juletider eller senare, kanske efter nyårsfesten eller vad vet jag – jag vet bara att jag själv skulle uppskatta några timmar extra för finheter och samtidigt få mitt hem rent och fräscht.

såfungerardet

 

Inlägget är skrivet i samarbete med helpling.se

 

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar