”Cupcakesflagga” från Leilas General Store –HÄR–
På bilderna ovan en av mina senaste skapelser; Banan- & kolakaka med vitchoklad/kola cream cheese-frosting. Ljuvlig!!
Jag har de senaste veckorna gjort en hel del finheter (ätbart gotte, that is) till ett litet sidoprojekt som ni snart får ta del av. Nu innan jag rundar av skulle jag dock vilja be er om en tjänst; kommentera detta inlägg och skriv vilken smak du tycker passar bäst ihop med choklad.
Mina favorit-chokladkompisar är havssalt, alla typer av nötter, chili och citron/ingefära. Också lakrits i lagom dos gör sig bra med choklad, tycker jag, precis som apelsin, hallon och blåbär.
Och i vilken form äter du helst chokladiga godsaker? Raw eller gräddade muffins? Maffig chokladtårta eller len mousse? Små fina tryfflar eller cheesecake?
Fyll kommentarsfältet vänner!
17 Kommentarer
Linda
16 januari, 2015 at 15:55Tror nog att min favorit är en seg, kladdigt härlig kladdkaka med grädde! Pricken över i, skivade bananer och hackade nötter av alla de slag, lätt saltade!! Mmmm …
Li Karlsson
16 januari, 2015 at 16:11Älskar egentligen alla former av choklad. Men om jag får välja så är choklad och lakrits en stor favorit! Vare sig det är ljus, mörk eller vit så går det alltid ner:) jag föredrar choklad i kombination med något tuggbart, vem älskar inte chokladdoppade nötter?! Jag är chokladbitstjejen som hellre plockar fram en påse med många små bitar än en stor tårtbit. Anledning, just för att jag kan njuta längre av varje enskild bit!!
Josefine
16 januari, 2015 at 17:02För min del är det nog mint som är favoriten i kombination med choklad (som jag egentligen inte tål men äter ändå). Typ After Eight. Hallon, apelsin eller mandel till choklad är också gott. Jag vill helst ha chokladen som den är. Och helst inte för söt. Eller i någon raw-sak.
Johanna
16 januari, 2015 at 17:14Kaffe eller kokos ihop med choklad är riktigt nice. Jag gillar inte choklad i brödig eller allt för hård form (choklad som legat i kylen smakar nada). Choklad föredrar jag i lite mjukare och fudgig konstisens, mums
Sofia
16 januari, 2015 at 17:28Föredrar kladdkaka, brownie och fudge- liknande chokladiga saker 🙂 Mjölkchoklad eller vit, helst inte för mörk och ”bitter” smak.. Jättegott med salt, caramell/kola, gärna något krispigt, nougat eller nötter 🙂
Johanna
16 januari, 2015 at 18:40Alltså choklad är ju verkligen alltid gott, men min favorit är nog rätt så mörk choklad i nån slags tryffel-variant. Det ska i alla fall vara mycket kakaosmak, och inte alltför hård utan lite mer smälta-i-munnen-mjuk. Bästa kompisen tror jag nog är nåt salt med tuggmotstånd, typ salta nötter.
Vickan
16 januari, 2015 at 19:10Åh oj så svårt. Det beror lite på. Ibland bara en vanlig mjölkchoklad men annars gillar jag kombon havssalt och mörk choklad. Nötter och frukt är också himla gott ihop med choklad. Om det ska vara bakat så slår inget en riktigt god kladdkaka. Nyttig som onyttig variant 🙂
Maria Nilsson
16 januari, 2015 at 21:44Åh choklad.. Denna ljuva skapelse! Jag älskar choklad i alla dess smaker, vit, ljus, mörk. Med något knaprigt i, så som digestive, krossade godisar eller liknande då jag har nötallergi. Gillar brytningen av något salt i allt det söta. Konsistensen ska helst smälta i munnen eller vara ordentligt kletigt.
Sara
16 januari, 2015 at 22:54Jag tycker allra bäst om vit choklad, men om vi pratar klassisk choklad gillar jag nog bäst en riktigt kladdig kladdkaka när det kommer till något bakat. I övrigt är choklad enligt mig bäst som en maraboukaka. Gillar också kombinationen choklad/salt, samt choklad/banan och choklad/nötter, också choklad/kakor är gott! Kram
Sara
16 januari, 2015 at 22:56En till sak- kan du återskapa denna i en nyttig variant blir du min gud 😀
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/04/02/den-godaste-kladdkakan-ever/
Karin FitnessochHälsa
16 januari, 2015 at 23:07Svårt eftersom choklad är gott i nästan alla former. Men en riktigt kladdig kladdkaka med vispad grädde är svårslaget. Eller kombon kola och jordnöt i choklad, som i Rocky Road.
Elisabeth
17 januari, 2015 at 06:21Roligt läsa igenom kommentarsfältet och se vilka olika preferenser folk faktiskt har 🙂
Jag är en chokladsnobb, äter inte vad som helst. Det måste vara riktigt gott och av hög kvalitet (inget billigt som klistrar sig i gommen eller dammar i käften alltså) annars åker det ut. Har alltså svårt för nyttiga varianter o har ännu inte smakat någon som varit ”god” (men har inte provat din ännu Fanny). Är det sötmedel och/eller proteinpulver i blir det oätligt.
Inget slår en kladdis som är krispig utanpå och krämig inuti och den MÅSTE vara bakad på SMÖR! Annars är den inte god nog att ätas! *kräsen*
De flesta smaker passar fint, favvon är nog mint, sålänge det är en homogen skapelse alternativt med smakrik krokant i. Krämer av alla de slag inuti en pralin går fetbort.
Cheesecake är något av det godaste som finns, au naturell. När man börjar joxa in choklad i glass och bakverk som ursprungligen inte smakar choklad blir det epic fail! Choklad är choklad, kladdis eller praliner. Möjligen hack i en mjuk kaka.
De gånger du, Fanny, lägger upp recept utan prottepulver/sötmedel blir iaf jag lycklig. Gjorde din banankaka (fast modifierad) och den blev dögod. Även lemoncurden (fast jag hade i extra farinsocker och en klick smör) blev super och SÅ ENKEL att göra!!!
Jonna
17 januari, 2015 at 08:50Choklad med apelsin, mint eller lite kaffe är supergott! Jag föredrar choklad i form av mjuk och lite (eller mycket) kladdigt format, eller i form av en vanlig chokladkaka (alltså bitar). Helst ska den vara mörk mjölkchoklad- lite mjukare konsistens men med den fylliga chokladsmaken! Mums! 🙂
Linda Assarsson
17 januari, 2015 at 15:34Jag älskar mörk choklad av hög kvalité
Liselott
18 januari, 2015 at 11:29Choklad med kaffe. Jag vet inte hur, när, var eller varför, men there it is. Små choklad-fudge-rutor med hallon/blåbär och kakaonibs (som yes, jag har i ugn. I know) och maltig kaffesmak.
Annars är den där mörka maraboun fylld med citronkräm himla jättegod också. Eller bara mörk choklad tillsammans med en lika mörk kopp kaffe. I ain’t picky, puss!
Linda Assarsson
18 januari, 2015 at 13:23År en galet god chokladtryffel i fredags då vi var ute och åt tapas i Göteborg 🙂
Heeeeeeeelt underbar 🙂
Finns på bild i min blogg om någon vill se en chokladdröm 🙂
Kaffe eller härligt te(gärna av märket Pukka eller Yogi) vill jag ha till min choklad 🙂
Köper helst chokladen på Pralinhuset i Stockholm <3
Rebecca
25 januari, 2015 at 15:54Jordnötssmör/nötter + choklad, det är min absoluta favorit, så gaaalet gott!