Uncategorized

Chokladtäckta saltkaramell-popcorn

Igår hittade jag äntligen den nya smaken från Karl Fazer – ”Salty Popcorn”. Jag är överlag väldigt förtjust i salta, gärna krispiga, grejer i choklad. Kontrasten, ni vet, sött/salt… blir nästan alltid bra!

Den smakade såklart fantastiskt och försvann snabbare än snabbast. Jag blev lite inspirerad, och bestämde mig idag för att göra en grej jag tänkt på jättelänge men som varit sådär ”simpel” att jag ändå aldrig fått tummen ur.. Kola-popcorn med choklad och en nypa havssalt.

chocopop2

Först gjorde jag en kola, egentligen bara en mindre sats av denna kolasås som många av er testade och uppskattade, och sedan poppade jag popcorn. Och smälte choklad. Lite flingsalt och tada – världens finaste och galet goda snacks!

 • 2 dl kokosmjölk
 • 2 msk agave
 • 5 dl popade popcorn
 • 60g choklad
 • flingsalt

Rör ner agave i kokosmjölken i en liten kastrull och låt koka upp, dra sedan ner värmen och låt puttra tills det tjocknat och du fått en kolasås. Det blir en liten mängd kvar, ca 1/2-1 dl kanske.

Poppa popcorn, mät upp 1/2 liter (vilket är ungefär en halv micro-påse) i en bunke. Rör ner kolasåsen och se till att täcka alla popcorn, salta lite om du önskar. Ta en skärbräda eller en stor tallrik och lägg på ett bakplåtspapper. Man kan antingen sprida ut popcornen eller forma en rektangel, som jag gjorde. Smält chokladen och ringla den över. Ställ kallt för att stelna och bryt/skär i mindre bitar – klart!

Angående chokladen jag åt. På instagram postade jag en bild på den + pizzan som var min middag igår. Direkt avföljde ett helt gäng människor… alltså, why? Sådant gör mig lite ledsen.

Du kanske gillar

42 Kommentarer

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  23 februari, 2015 at 19:56

  Super duper gott verkar detta! Och den där Fazerchokladen är jag också sugen på att testa.

  Men vad tråkigt att vissa väljer att avfölja när du lägger upp en sådan bild! Jag tänkte precis tvärtom när du lade upp den; att det var bra att du visade upp att du äter sådant också. Mycket hälsosammare att pizza och choklad också får plats i dieten!!!

  • Svara
   roethlisberger
   23 februari, 2015 at 22:24

   Ja det blev hur gottit som helst (och tog slut lika snabbt som det var gott, hehe..)
   Fazer variant var som jag skrev också helt SJUKT god. Sådär ”åh-jag-skulle-köpt-två-på-en-gång”-god 😉 Du bara måste prova, helt enkelt!
   Ja, det är lite trist, men det är ju var människas val antar jag. Jag tycker ju liksom inte det ena måste utesluta det andra, vill ha både näringsrik föda och finchoklad i mitt liv – vaaaarje dag! 😀

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  23 februari, 2015 at 19:56

  Super duper gott verkar detta! Och den där Fazerchokladen är jag också sugen på att testa.

  Men vad tråkigt att vissa väljer att avfölja när du lägger upp en sådan bild! Jag tänkte precis tvärtom när du lade upp den; att det var bra att du visade upp att du äter sådant också. Mycket hälsosammare att pizza och choklad också får plats i dieten!!!

  • Svara
   roethlisberger
   23 februari, 2015 at 22:24

   Ja det blev hur gottit som helst (och tog slut lika snabbt som det var gott, hehe..)
   Fazer variant var som jag skrev också helt SJUKT god. Sådär ”åh-jag-skulle-köpt-två-på-en-gång”-god 😉 Du bara måste prova, helt enkelt!
   Ja, det är lite trist, men det är ju var människas val antar jag. Jag tycker ju liksom inte det ena måste utesluta det andra, vill ha både näringsrik föda och finchoklad i mitt liv – vaaaarje dag! 😀

 • Svara
  L
  23 februari, 2015 at 20:57

  Mums! Älskar din blogg! Äter du choklad varje dag? ”Får” man äta choklad varje dag? Jag Älskar choklad.

  • Svara
   roethlisberger
   23 februari, 2015 at 22:22

   Vad kul att du gillar den 🙂 Ja jag äter choklad varje dag, olika mängd men minst några rader till kaffet, och någon bit på kvällen. Ibland väldigt mycket mer, men ja choklad varje dag. Självklart ”får” man det. Jag älskar också choklad 🙂

 • Svara
  L
  23 februari, 2015 at 20:57

  Mums! Älskar din blogg! Äter du choklad varje dag? ”Får” man äta choklad varje dag? Jag Älskar choklad.

  • Svara
   roethlisberger
   23 februari, 2015 at 22:22

   Vad kul att du gillar den 🙂 Ja jag äter choklad varje dag, olika mängd men minst några rader till kaffet, och någon bit på kvällen. Ibland väldigt mycket mer, men ja choklad varje dag. Självklart ”får” man det. Jag älskar också choklad 🙂

 • Svara
  Lina
  23 februari, 2015 at 21:03

  Hej!
  Gud vad gott det ser ut… Men jag måste fråga om denna kolasås, har försökt mig på den två gånger, och bägge gångerna har den skurit sig totalt. Andra gången blev det liksom bara en grå gegga kvar efter att jag hält av ”den andra delen”. Ska man röra/inte röra? Hur länge? Jag lät det puttra på svag värmde i drygt två timmar kanske… Vad tror du, har det blivit så för dig? Ååååå vill ju så gärna lyckas med den!!:P
  Tack för en grym blogg! Å btw, i helgens roomie-brunch bakade jag din morotskaka av vita bönor, den gick hem kan jag lova… succé!:D

  • Svara
   roethlisberger
   23 februari, 2015 at 22:21

   Väldigt märkligt – för mig har det gott kanon varje gång så jag vet faktiskt inte vad det är som händer för dig :/ jag rör då och då, men står absolut inte och rör konstant medan den tjocknar. Väldigt konstigt faktiskt, att det blir sådär..
   Tusen tack, och vad kul att bönkakan gjorde succé! Fick dina vänner veta innehållet? 😉

   • Svara
    Elisabeth
    24 februari, 2015 at 05:05

    Kan det vara olika märken på kokosmjölken? Vissa märken har tillsatt stabiliseringsmedel, andra är bara kokos o vatten. Kanske det är av betydelse? Vad tror du Fanny?

    • Svara
     roethlisberger
     24 februari, 2015 at 12:46

     Det är absolut möjligt! Jag har gjort med kung markattas, Icas egna (fullfeta) men även santa marias lätta variant – alla har funkat så jag vet verkligen inte vad som kan ha gått snett :/ men ”så lite grejer som möjligt” på innehållsförteckningen BORDE ju vara säkrast, kan en tycka..

   • Svara
    Lina Strannegård
    26 februari, 2015 at 08:21

    Hm får ta och testa igen! Vilken kokosmjölk använder du? Efter många felaktiga gissningar fick de veta med stor förvåning!

 • Svara
  Lina
  23 februari, 2015 at 21:03

  Hej!
  Gud vad gott det ser ut… Men jag måste fråga om denna kolasås, har försökt mig på den två gånger, och bägge gångerna har den skurit sig totalt. Andra gången blev det liksom bara en grå gegga kvar efter att jag hält av ”den andra delen”. Ska man röra/inte röra? Hur länge? Jag lät det puttra på svag värmde i drygt två timmar kanske… Vad tror du, har det blivit så för dig? Ååååå vill ju så gärna lyckas med den!!:P
  Tack för en grym blogg! Å btw, i helgens roomie-brunch bakade jag din morotskaka av vita bönor, den gick hem kan jag lova… succé!:D

  • Svara
   roethlisberger
   23 februari, 2015 at 22:21

   Väldigt märkligt – för mig har det gott kanon varje gång så jag vet faktiskt inte vad det är som händer för dig :/ jag rör då och då, men står absolut inte och rör konstant medan den tjocknar. Väldigt konstigt faktiskt, att det blir sådär..
   Tusen tack, och vad kul att bönkakan gjorde succé! Fick dina vänner veta innehållet? 😉

   • Svara
    Elisabeth
    24 februari, 2015 at 05:05

    Kan det vara olika märken på kokosmjölken? Vissa märken har tillsatt stabiliseringsmedel, andra är bara kokos o vatten. Kanske det är av betydelse? Vad tror du Fanny?

    • Svara
     roethlisberger
     24 februari, 2015 at 12:46

     Det är absolut möjligt! Jag har gjort med kung markattas, Icas egna (fullfeta) men även santa marias lätta variant – alla har funkat så jag vet verkligen inte vad som kan ha gått snett :/ men ”så lite grejer som möjligt” på innehållsförteckningen BORDE ju vara säkrast, kan en tycka..

   • Svara
    Lina Strannegård
    26 februari, 2015 at 08:21

    Hm får ta och testa igen! Vilken kokosmjölk använder du? Efter många felaktiga gissningar fick de veta med stor förvåning!

 • Svara
  Liselott
  23 februari, 2015 at 22:49

  Åh, vad trist att människor väljer att avfölja bara för att du lägger upp en sådan naturlig och härlig bild som pizza och choklad.

  Något som kanske gör dig lite gladare är vad som hände mig idag på lunchen. Kände redan igår att det skulle bli en lite småtrött måndag så jag tog med mig extra-lyxig-frukost-lunch i form av ett berg av bönplättar och vaniljkvarg med hallon. En kompis frågade vad det var (eftersom att hon vet att ingenting jag äter är vad det verkar vara) och jag svarade vita bönor, havre etc. Då berättade hon att hennes mamma också hade gjort plättar på vita bönor ”…efter ett recept i någon tidning…”

  Här utbrast jag i ”ROETHLISBERGER!” och halva lunchrummet tystnade. Fast det märkte jag inte för jag var upptagen med att prata om dig och bönor.

  Så även om några väljer att stänga in sig i sin lilla bubbla, så har du i alla fall nått ut till himla många fler ”gemene man” än förra månaden! 😀

  Du är en himla fin människa och även om jag förstår att det känns ledsamt att folk väljer att klicka på ”avfölja” för att du lägger upp bilder på godis och snabbmat, så får du aldrig glömma bort alla oss som du öppnar ögonen på lite mer för varje sådan vardags-bild som du lägger upp. Du gör skillnad, Fanny 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   24 februari, 2015 at 12:44

   Du är verkligen en av mina bästaste bästa kommentatorer, du vet det va?! Så mycket kärlek och tack till dig för att du alltid får mig att le, Liselott <3
   JÄTTEKUL, såklart, din lilla historia hihi. Måste fråga; hur uttalade du mitt namn när du utbrast det i full entusiasm där i lunchrummet? 😉 hehe, har hört så många varianter.. alltid lika roande!
   Och, tack igen. Stor kram!

   • Svara
    Liselott
    24 februari, 2015 at 15:43

    Haha åh, jag är bara glad om jag kan ge tillbaka lite av alla den entusiasm och glädje som du delar med dig av! Mitt utbristande var nog någonting i stil med ”ROETHLISBERGER (exakt på stavelsen) jag-vet-att-jag-säger-hennes-namn-fel (jättesnabbt sagt) men Roethlisberger är min absoluta FAVORITBLOGGERSKA!” och sedan vidare om bönor.

    Man kunde nog till och med höra h:t efter t:t, men ditt namn var liksom inte det väsentligaste just då 😉 Men nu kan jag nog uttala det bättre tack vare kommentaren nedan! 🙂

 • Svara
  Liselott
  23 februari, 2015 at 22:49

  Åh, vad trist att människor väljer att avfölja bara för att du lägger upp en sådan naturlig och härlig bild som pizza och choklad.

  Något som kanske gör dig lite gladare är vad som hände mig idag på lunchen. Kände redan igår att det skulle bli en lite småtrött måndag så jag tog med mig extra-lyxig-frukost-lunch i form av ett berg av bönplättar och vaniljkvarg med hallon. En kompis frågade vad det var (eftersom att hon vet att ingenting jag äter är vad det verkar vara) och jag svarade vita bönor, havre etc. Då berättade hon att hennes mamma också hade gjort plättar på vita bönor ”…efter ett recept i någon tidning…”

  Här utbrast jag i ”ROETHLISBERGER!” och halva lunchrummet tystnade. Fast det märkte jag inte för jag var upptagen med att prata om dig och bönor.

  Så även om några väljer att stänga in sig i sin lilla bubbla, så har du i alla fall nått ut till himla många fler ”gemene man” än förra månaden! 😀

  Du är en himla fin människa och även om jag förstår att det känns ledsamt att folk väljer att klicka på ”avfölja” för att du lägger upp bilder på godis och snabbmat, så får du aldrig glömma bort alla oss som du öppnar ögonen på lite mer för varje sådan vardags-bild som du lägger upp. Du gör skillnad, Fanny 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   24 februari, 2015 at 12:44

   Du är verkligen en av mina bästaste bästa kommentatorer, du vet det va?! Så mycket kärlek och tack till dig för att du alltid får mig att le, Liselott <3
   JÄTTEKUL, såklart, din lilla historia hihi. Måste fråga; hur uttalade du mitt namn när du utbrast det i full entusiasm där i lunchrummet? 😉 hehe, har hört så många varianter.. alltid lika roande!
   Och, tack igen. Stor kram!

   • Svara
    Liselott
    24 februari, 2015 at 15:43

    Haha åh, jag är bara glad om jag kan ge tillbaka lite av alla den entusiasm och glädje som du delar med dig av! Mitt utbristande var nog någonting i stil med ”ROETHLISBERGER (exakt på stavelsen) jag-vet-att-jag-säger-hennes-namn-fel (jättesnabbt sagt) men Roethlisberger är min absoluta FAVORITBLOGGERSKA!” och sedan vidare om bönor.

    Man kunde nog till och med höra h:t efter t:t, men ditt namn var liksom inte det väsentligaste just då 😉 Men nu kan jag nog uttala det bättre tack vare kommentaren nedan! 🙂

 • Svara
  Lola
  24 februari, 2015 at 01:11

  Hmm vissa kanske avföljer för att de blir frestade o sugna o inte vill bli det? Jag är sockerberoende och när jag är i en dipp o känner mig mentalt svag så kan jag lätt triggas av sockerstinna bilder så då undviker jag folk som lägger upp sånt. Älskar din blogg! Förresten, apropå kommentaren ovan, hur uttalas ditt efternamn?

  • Svara
   roethlisberger
   24 februari, 2015 at 12:42

   HAHA precis det tänkte jag också, har hört sååå många uttal av mitt namn 😉 det uttalas ”Rötlisberjer” typ haha. ”oe” på tyska uttalas ”ö”. Och tack! Jag hoppas du vill fortsätta följa mig trots lite socker här och där (jag förstår för övrigt den poängen!)

 • Svara
  Lola
  24 februari, 2015 at 01:11

  Hmm vissa kanske avföljer för att de blir frestade o sugna o inte vill bli det? Jag är sockerberoende och när jag är i en dipp o känner mig mentalt svag så kan jag lätt triggas av sockerstinna bilder så då undviker jag folk som lägger upp sånt. Älskar din blogg! Förresten, apropå kommentaren ovan, hur uttalas ditt efternamn?

  • Svara
   roethlisberger
   24 februari, 2015 at 12:42

   HAHA precis det tänkte jag också, har hört sååå många uttal av mitt namn 😉 det uttalas ”Rötlisberjer” typ haha. ”oe” på tyska uttalas ”ö”. Och tack! Jag hoppas du vill fortsätta följa mig trots lite socker här och där (jag förstår för övrigt den poängen!)

 • Svara
  My
  24 februari, 2015 at 05:36

  Jag diggade dig bara ännu mer efter insta-bilden! Visade bara att även du är människa och jag diggar människor!
  Kram

 • Svara
  My
  24 februari, 2015 at 05:36

  Jag diggade dig bara ännu mer efter insta-bilden! Visade bara att även du är människa och jag diggar människor!
  Kram

 • Svara
  Anna
  24 februari, 2015 at 12:07

  Love this <3 looks delicious

  https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

 • Svara
  Anna
  24 februari, 2015 at 12:07

  Love this <3 looks delicious

  https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

 • Svara
  Margaretha
  24 februari, 2015 at 17:31

  Bry dig inte om att de slutade följa din blogg pga pizzan. Det vägs upp av alla oss som hittat den just pga hälsa hjärta sunt förnuft.
  Jag hoppas du redan har ett kokbokskontakt på svenska!????

  • Svara
   roethlisberger
   24 februari, 2015 at 20:07

   Nej jag ”bryr mig inte” på så vis, alla ni andra överväger SÅKLART med hästlängder! Menade att det gör mig lite ledsen att en bild på pizza och choklad kan skapa ångest 🙁 det ”faktumet” liksom.
   Haha åh, kokbokskontrakt… I WISH.. Men en dag, det vore verkligen fantastiskt!!

 • Svara
  Margaretha
  24 februari, 2015 at 17:31

  Bry dig inte om att de slutade följa din blogg pga pizzan. Det vägs upp av alla oss som hittat den just pga hälsa hjärta sunt förnuft.
  Jag hoppas du redan har ett kokbokskontakt på svenska!????

  • Svara
   roethlisberger
   24 februari, 2015 at 20:07

   Nej jag ”bryr mig inte” på så vis, alla ni andra överväger SÅKLART med hästlängder! Menade att det gör mig lite ledsen att en bild på pizza och choklad kan skapa ångest 🙁 det ”faktumet” liksom.
   Haha åh, kokbokskontrakt… I WISH.. Men en dag, det vore verkligen fantastiskt!!

 • Svara
  jeanna
  24 februari, 2015 at 18:42

  Du är klok Fanny! Varför inte testa att göra grejerna själv liksom? Jag älskar alla Fazerkakorna och måste givetvis testa den här som jag helt missat. Nom nom!

 • Svara
  jeanna
  24 februari, 2015 at 18:42

  Du är klok Fanny! Varför inte testa att göra grejerna själv liksom? Jag älskar alla Fazerkakorna och måste givetvis testa den här som jag helt missat. Nom nom!

 • Svara
  Chocochock "50 nyanser av choklad"
  28 februari, 2015 at 17:35

  Jag har precis provat Fazers Salty Popcorn och blev helt såld.
  Är inte så förtjust i ”fulchoklad” annars men denna var faktiskt väldigt god!

 • Svara
  Chocochock "50 nyanser av choklad"
  28 februari, 2015 at 17:35

  Jag har precis provat Fazers Salty Popcorn och blev helt såld.
  Är inte så förtjust i ”fulchoklad” annars men denna var faktiskt väldigt god!

 • Svara
  M
  2 mars, 2015 at 21:31

  Åh, du har gjort det igen! Ett sånt recept man bara vill springa och testa med en gång! 🙂

 • Svara
  M
  2 mars, 2015 at 21:31

  Åh, du har gjort det igen! Ett sånt recept man bara vill springa och testa med en gång! 🙂

Lämna ett svar