Inspiration och pepp Övningar Träning Uncategorized Vardagsuppdatering workoutstories

Lördagarnas välbehövliga me-time

De senaste veckorna har mina lördagar sett ganska precis likadana ut; jag har varit uppe före solen (till och med före TV4 Nyhetsmorgon, den ni!) för att åka in till STHLM RAW och börja preppa inför veckans intensivaste dag i köket. Där är jag sedan sysselsatt till 16 då jag springer till tunnelbanan, vidare mot pendeln, och slutligen anländer i mitt hem strax före 18. Äntligen mat! Sedan snabb upp- och ompackning för att ta bilen och åka ut till Wenngarn Sportcenter, där jag sedan har välbehövlig ”me-time” i någon timme.

Efter en lång, hektisk vecka är det nämligen precis vad jag behöver. Me-time på mitt favoritställe, utan stress, prat och måsten, utan en tid att passa. Träningen ”blir vad det blir” dessa lördagskvällar, oftast har jag ingen plan alls och det är faktiskt halva charmen.

Först lägger jag mig på mattan i hörnet  med en foamroller och ett gummiband. Jag sätter i hörlurarna och slår på min lugna, sköna musiklista på Spotify och fokus är först och främst att andas. Rullande på rollern varvas med lite rörlighetsövningar, och sakta känner jag hur jag andas djupare, pulsen går ner och humöret upp.

Efter en tio minuter-en kvart brukar jag veta vad jag vill börja med. Sedan tar jag det därifrån och låter hela passet bestå av vad-jag-känner-för. Efter någon timme lämnar jag det fina sportcentret lite lugnare inombords och med en nöjd och glad kropp.

Så fint tänkte jag avsluta även denna lördag, och som vanligt är planen för själva träningen högst oklar. Men för någon vecka sedan gjorde jag det väldigt lätt för mig genom att köra tre favoriter med samma stång och samma vikt. Det bara blev så och jag påmindes om hur träning inte måste vara mer planerad eller strukturerad än så. Tre favoriter och it’s all good, liksom.

Jag började i racket och körde ”Over Head Squats”, först med bara stången och sedan la jag på vikt för varje set, upp till 40kg.

 …och det var alltså vikten jag sedan lät vara kvar på stången resten av passet. Jag backade några steg och varvade strikta militärpressar med frontböj. Då och då kände jag för en frivändning eller två, så några sådana blev det också.

Ja, det var den lördagen, det! Som jag nog skulle vilja säga gick till historien som ett av mina allra finaste pass, för det var välbehövlig me-time och sann träningsglädje rakt igenom.

Så glöm inte; ibland behöver du bara ta dig till gymmet, ut i spåret eller var/hur du nu gillar att träna. Resten löser sig, liksom.

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Tezz
  29 februari, 2016 at 06:08

  Har du några bra tips hur jag ska planera min träning under en vecka samt vad jag ska göra för att utvecklas.
  Jag har under en lägre tid försökt att få in basövningar i kombination med andra övningar. Mitt problem är att jag aldrig lyckas att bli starkare och höja några vikter. En dag kan det kännas toppen bra för att nästa dag få sänka vikterna.

 • Svara
  Tezz
  29 februari, 2016 at 06:08

  Har du några bra tips hur jag ska planera min träning under en vecka samt vad jag ska göra för att utvecklas.
  Jag har under en lägre tid försökt att få in basövningar i kombination med andra övningar. Mitt problem är att jag aldrig lyckas att bli starkare och höja några vikter. En dag kan det kännas toppen bra för att nästa dag få sänka vikterna.

 • Svara
  Julia Lundberg
  4 mars, 2016 at 08:37

  Du är så snygg att det är galet! Verkligen min största idol.

 • Svara
  Julia Lundberg
  4 mars, 2016 at 08:37

  Du är så snygg att det är galet! Verkligen min största idol.

Lämna ett svar