Kost Mellis & Kvällis Morgonstund PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Finfina Protein Scones

God morgon måndag! Veckorna bara susar förbi hörrni – snart är det MARS (!!!)

Herregud.

Fast än så länge känns mars rätt långt bort ändå, för jag har massa grejer att stå i nu sista dagarna av februari. Till exempel ska jag på onsdag ta en dagstripp till England och Manchester för att träffa mina vänner på MyProtein. Det ser jag fram emot, de senaste månaderna har jag kommit att bli riktigt förtjust i deras produkter och använder dem dagligen.

scones1

 

I fredags inledde jag helgen med att hämta min senaste beställning som utöver 4 kilo nötsmör, proteinbarer och flavdrops i olika smaker, även innehöll några påsar vassleprotein varav en denna nya smak; Peanut Cookie. Liksom haaallå – dig kommer jag älska! tänkte jag. Och jag hade rätt.

Söndagsfrukost igår blev protein scones och DE BLEV SÅ BRA. Jag använde alltså vassle med peanut cookie-smak men kan tänka mig att vanilj funkar kanon också, eller choklad med lite extra kakao… Ja alltså förmodligen funkar vilken smak som men man får smaka av med sötning osv. Jag gjorde fyra små scones, men man kan såklart göra en stor också – förläng bara gräddtiden något.

För ja – scones ska ju vara aningens söta. Inte bakverks-söta men inte smaka grovt bröd. Faktiskt. Jag sötade dessa scones med den här stevian som är 8 gånger sötare än socker. Jag tog 1 tsk som då alltså motsvarar 8 tsk (2,7 msk) socker. Så söta med vad du vill, men runt en 2-3 msk sötning är alltså en bra utgångspunkt.

scones2

Protein Scones

 • 60g mandelmjöl
 • 50g kokosmjöl
 • 50g vassle (≈2 skopor) (jag använder detta)
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 2 hela ägg
 • 1 msk kokosolja (jag brukar köra min i micron typ 20 sek så den blir flytande)
 • 2-3 msk valfri sötning (skippa ej…)

Rör ihop torra, kläck i ägg och tillsätt olja, använd händerna och knåda till en deg. Platta antingen ut till en stor, eller ett gäng små scones. Jag naggade med en gaffel av gammal hemkunskaps-vana (haha, fnissade lite när jag kom på mig själv för det skedde på auto) och grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Gör du en enda stor kanske gräddtiden bör färgläggas till 15 minuter, bara att testa med en provsticka.

Mmmmmm …… Thank me later!

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Agnes
  23 februari, 2015 at 08:22

  Hej Fanny! Räcker receptet till 4 portioner eller ska man köra dubbla satsen? (Kommer förmodligen göra det ändå för dessa scones ser så goda ut!)

 • Svara
  Agnes
  23 februari, 2015 at 08:22

  Hej Fanny! Räcker receptet till 4 portioner eller ska man köra dubbla satsen? (Kommer förmodligen göra det ändå för dessa scones ser så goda ut!)

 • Svara
  Linda Assarsson
  23 februari, 2015 at 13:04

  Älskar scones 🙂
  Favoritreceptet har jag knåpat ihop efter ett antal bak!
  Kika min blogg för inspiration till scones som är supergoda, lättbakta & nyttiga 🙂
  Ska ta & testa ditt recept Fanny!!

 • Svara
  Linda Assarsson
  23 februari, 2015 at 13:04

  Älskar scones 🙂
  Favoritreceptet har jag knåpat ihop efter ett antal bak!
  Kika min blogg för inspiration till scones som är supergoda, lättbakta & nyttiga 🙂
  Ska ta & testa ditt recept Fanny!!

 • Svara
  Jess
  23 februari, 2015 at 16:31

  Tyvärr blev jag jättebesviken på produkterna jag beställde från Myprotein 🙁
  men dte kanske inte föll just mej i smaken bara..? :/
  Anyway, om du vill köpa dom (billigare än ord.pris såklart) så hör av dig för
  jag blir mer än gärna av med dom än att de ska stå oanvända i mitt skafferi!

  • Svara
   roethlisberger
   23 februari, 2015 at 22:27

   Jaha vad trist, men man kan ju inte gilla allt 🙂 jag har ju inte provat allt, och av det jag provat finns det absolut saker jag inte gillar (cookies&cream-smaksättaren tex, har jag smakat en gång och kommer förmodligen aldrig göra igen…) men många grejer har blivit storfavoriter.
   Tack men nej tack, mina skafferier och köksskåp är proppfulla redan så det är bra tack 😉

 • Svara
  Jess
  23 februari, 2015 at 16:31

  Tyvärr blev jag jättebesviken på produkterna jag beställde från Myprotein 🙁
  men dte kanske inte föll just mej i smaken bara..? :/
  Anyway, om du vill köpa dom (billigare än ord.pris såklart) så hör av dig för
  jag blir mer än gärna av med dom än att de ska stå oanvända i mitt skafferi!

  • Svara
   roethlisberger
   23 februari, 2015 at 22:27

   Jaha vad trist, men man kan ju inte gilla allt 🙂 jag har ju inte provat allt, och av det jag provat finns det absolut saker jag inte gillar (cookies&cream-smaksättaren tex, har jag smakat en gång och kommer förmodligen aldrig göra igen…) men många grejer har blivit storfavoriter.
   Tack men nej tack, mina skafferier och köksskåp är proppfulla redan så det är bra tack 😉

 • Svara
  Liselott
  13 juni, 2015 at 18:28

  Haha fick precis hem mitt peanut-cookie-protein från Myprotein och var såklart tvungen att springa ut i köket och slänga ihop dessa på stört. Och ja, de var verkligen hundra gånger godare än alla andra scones jag någonsin har ätit (eftersom de inte smakade bara smör och mjöl) men NÄ, jag är inte en scones-person hur jag än försöker. Så jag får spara dem i kylskåpet ett par dagar och fundera på om jag kan göra om dem till botten i en cheesecake eller något annat roligt 😉 Om inte annat så är de verkligen lyxiga att bjuda vänner på i framtiden!

  Hursom, peanut-cookie-proteinet var supergott och jag ser fram emot att få leka mer med det! Tack för alla dina roliga recept och tips på produkter! 😀

 • Svara
  Liselott
  13 juni, 2015 at 18:28

  Haha fick precis hem mitt peanut-cookie-protein från Myprotein och var såklart tvungen att springa ut i köket och slänga ihop dessa på stört. Och ja, de var verkligen hundra gånger godare än alla andra scones jag någonsin har ätit (eftersom de inte smakade bara smör och mjöl) men NÄ, jag är inte en scones-person hur jag än försöker. Så jag får spara dem i kylskåpet ett par dagar och fundera på om jag kan göra om dem till botten i en cheesecake eller något annat roligt 😉 Om inte annat så är de verkligen lyxiga att bjuda vänner på i framtiden!

  Hursom, peanut-cookie-proteinet var supergott och jag ser fram emot att få leka mer med det! Tack för alla dina roliga recept och tips på produkter! 😀

 • Svara
  Andra
  29 oktober, 2015 at 20:04

  Jättegoda kakor!!! Med proteinpulver smak vanilj. Kan tänka mig att lite riven citronskal eller mandelessens kan göra dem supergoda.
  För de blev en mellanting, mellan scones och mandelkubb. Gott! Förresten fick jag lägga till 1 dl kokosdryck för att få till degen som du beskrev.
  Det fixade sig smidigt! Tack så mycket för receptet!

 • Svara
  Andra
  29 oktober, 2015 at 20:04

  Jättegoda kakor!!! Med proteinpulver smak vanilj. Kan tänka mig att lite riven citronskal eller mandelessens kan göra dem supergoda.
  För de blev en mellanting, mellan scones och mandelkubb. Gott! Förresten fick jag lägga till 1 dl kokosdryck för att få till degen som du beskrev.
  Det fixade sig smidigt! Tack så mycket för receptet!

Lämna ett svar