BARS & RUTOR Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering VEGAN

den perfekta veganska proteinbaren (äntligen)

Minns ni att jag skrev om ett risprotein för ett tag sedan, som smakar riktigt bra? Jag har fortsatt leka med det, och igår gjorde jag de ungefär enklaste, finaste veganska proteinbarsen eveerrr. Vanilj, cashew och blåbär…. aka win-win-win. De är nobake, osötade och smakerna går att variera i all oändlighet. Grymt basrecept, helt enkelt!

veganbar2

 

Jag gillar verkligen risprotein i barer när det kommer till konsistensen det bidrar med. Smaken, däremot, är vad som gör det knepigt och ställer högre krav på val av märke av protein. Jag har testat ett par olika och som sagt fastnat för det här från Third Wave Nutrition. Det finns naturellt, samt med smak av vanilj eller choklad. Än så länge har jag använt mig av provpåsar och ska snart se till att beställa hem större förpackningar, men ärligt talat vet jag inte exakt var det här proteinpulvret finns att på tag på (ni mina veganska följare brukar ha koll, kommentera gärna och hjälp varandra!).

För två barer:

 • 33g havregryn, malda till mjöl
 • 40g risprotein med vaniljsmak
 • 28g cashewsmör
 • 85g mandelmjölk
 • 20g torkade blåbär
 • lite salt
 • valfritt: smaksättare, jag droppade i lite toffee-flavdrops från myprotein men de är väl kanske inte veganska.. (?)

Blanda ihop allt i en bunke, dela i två och forma till barer som du lägger på en tallrik (på ett bakplåtspapper). Låt stå i kylen över natten. Vill du göra flera barer på en gång kan du absolut 4-bubbla receptet och fylla en avlång form (gärna i silikon) för att nästa dag skära i bitar till bars av önskad storlek. Nu överlevde inte mina barer så länge, men de bör hålla ett par dagar i kylen utan problem!

veganbar1

Du kanske gillar

10 Kommentarer

 • Svara
  Josefine
  10 mars, 2015 at 19:00

  Det finns i storpack på Bodystore. Har inte testat det själv. Jag vill inte köpa 800 g utan att veta hur det smakar… Så om du får någon mer provförpackning du vill bli av med kan du skicka hit den;-). Är lite sugen på att testa om detta proteinpulver är lika bra eller bättre än min favorit, Growing Naturals (som jag köper från iHerb, finns inte i Sverige). Såg just att det även finns på http://www.clearlife.se, inklusive småpack…

  • Svara
   Maja H
   11 mars, 2015 at 13:03

   Hej! Jag har köpt Third Wave’s risprotein (via Bodystore) med chokladsmak och det är faktiskt helt okej. Det är lite mjöligt att dricka när det blandas med vatten eller mandelmjölk (är det jag har testat), men det fungerar faktiskt bättre tillsammans med vatten. Själva smaken är lite svår att förklara, det smakar inte mycket choklad men tillräckligt. Det jag gillar med Third Wave’s risprotein är att det smakar inte kemiskt på något sätt. Det är ganska sött, men det är ju inte så konstigt eftersom det är ris. Men med andra ord så är jag nöjd med det, jag brukar tröttna väldigt snabbt på protein (och nästan få kväljningar av det) men det har jag inte gjort med detta – och jag är nästan igenom hela förpackningen. Jag hoppas att detta kan hjälpa dig 🙂

 • Svara
  Josefine
  10 mars, 2015 at 19:00

  Det finns i storpack på Bodystore. Har inte testat det själv. Jag vill inte köpa 800 g utan att veta hur det smakar… Så om du får någon mer provförpackning du vill bli av med kan du skicka hit den;-). Är lite sugen på att testa om detta proteinpulver är lika bra eller bättre än min favorit, Growing Naturals (som jag köper från iHerb, finns inte i Sverige). Såg just att det även finns på http://www.clearlife.se, inklusive småpack…

  • Svara
   Maja H
   11 mars, 2015 at 13:03

   Hej! Jag har köpt Third Wave’s risprotein (via Bodystore) med chokladsmak och det är faktiskt helt okej. Det är lite mjöligt att dricka när det blandas med vatten eller mandelmjölk (är det jag har testat), men det fungerar faktiskt bättre tillsammans med vatten. Själva smaken är lite svår att förklara, det smakar inte mycket choklad men tillräckligt. Det jag gillar med Third Wave’s risprotein är att det smakar inte kemiskt på något sätt. Det är ganska sött, men det är ju inte så konstigt eftersom det är ris. Men med andra ord så är jag nöjd med det, jag brukar tröttna väldigt snabbt på protein (och nästan få kväljningar av det) men det har jag inte gjort med detta – och jag är nästan igenom hela förpackningen. Jag hoppas att detta kan hjälpa dig 🙂

 • Svara
  Hanna
  10 mars, 2015 at 19:01

  yey 😀 ska prova! Men med bovetemjöl!

 • Svara
  Hanna
  10 mars, 2015 at 19:01

  yey 😀 ska prova! Men med bovetemjöl!

 • Svara
  helen
  10 mars, 2015 at 21:34

  Spännande! Ska testas imorn, tack för receptet.
  Jag köpte mitt på Green Matmarknad i Malmö. Kanske någon från malmötrakten här

 • Svara
  helen
  10 mars, 2015 at 21:34

  Spännande! Ska testas imorn, tack för receptet.
  Jag köpte mitt på Green Matmarknad i Malmö. Kanske någon från malmötrakten här

 • Svara
  Victoria
  11 mars, 2015 at 14:15

  Mums!! Brukar själv göra liknande, det är så smidigt och gott att ha i väskan!

 • Svara
  Victoria
  11 mars, 2015 at 14:15

  Mums!! Brukar själv göra liknande, det är så smidigt och gott att ha i väskan!

Lämna ett svar