Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Protein-Kanelbullar

kanelbullar2Okej, först vill jag låta er veta att det tog mig tre försök, en natt och diverse suckar och uppgivna stön att få till dessa kanelbullar. Första laddningen smakade underbart, men degen var mer en smet än deg och helt omöjlig att rulla. Nästa laddning blev torr och allmänt oätlig.

Men skam den som ger sig! Till slut kunde jag lagom till frukost (nåja, 05.30) lägga mig i sängen med en tallrik nygräddade kanelbullar. Nöjd med både smak, konsistens och innehåll.

Igår hälsade jag på ute på Wenngarn, och med mig hem fick jag en påse av SISU’s nyaste tillskott i familjen; proteinpulver. Med damdam; kanelbullssmak. Så det var ju givet att jag skulle göra proteinboostade kanelbullar ungefär direkt. Att det skulle ta mig hela natten trodde jag kanske inte, men såå värt besväret för slutresultatet jag delar med mig av här blev verkligen så himla bra.

kanelbullar4kanelbullar1SISU’s proteinpulver finns än så länge i smakerna kanelbulle, sommartårta och choklad – nästa vecka kommer även banankola. En fågel har viskat i mitt öra att ytterligare smaker är på g och efter att nu ha smakat både kanelbulle och sommartårta kan jag i alla fall skriver under på att de två smakar tipptopp! Längtar till kommande smaker… För er som vill beställa finns alla SISU’s produkter HÄR hos Svenskt Kosttillskott.

Men nu ska vi baka kanelbullar tjoho!

För 7  kanelbullar:

 • 2 ägg
 • 1/4 dl socker/sötningsströ/kokossocker
 • 20g kokosolja
 • 1/2 dl mjölk
 • 1/2 dl SISU vassle med kanelbulls-smak
 • 4 msk kokosmjöl
 • 1,5 msk fiberhusk
 • 1 tsk bakpulver
 • en nypa salt

+ 3 msk kokosolja, kanel och socker/sötning

Gör såhär:

Vispa ihop äggen med sockret i någon minut tills fluffigt. Smält kokosoljan och rör ner mjölken så det blir ljummet, tillsätt sedan i äggvispet. I en skål, rör ihop torra ingredienser och vänd ner i ägg/socker/olja/mjölk-vispet. Vispa igen, tills det hela börjar ”smula” sig. Låt degen vila sisådär en dryg kvart.

Sätt ugnen på 175 grader, och ta fram kokosolja så den är rumstempererad. Degen kommer vara aningens kladdig, så ta hjälp av en sked och ”bre” ut den i en rektangel på en silikonmatta (eller ett bakplåtspapper, antar jag funkar lika bra). Bre på några matskedar kokosolja, och strö över rejält med både kanel och socker/sötning. Fukta händerna med lite vatten och rulla ihop den kanel-toppade rektangeln till en rulle, skär i bitar och lägg bitarna i muffinsformar. Grädda i ≈14 minuter tills de fått aningens färg.

kanelbullar3

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Emilia
  23 april, 2015 at 14:18

  Låter riktigt gott och vilket tålamod du har 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   26 april, 2015 at 21:30

   Haha ja skam den som ger sig… värt det, visade det sig! (snarare pannben än tålamod, kanske, hehe)

 • Svara
  Mari
  23 april, 2015 at 17:37

  =) låter riktigt gott.

 • Svara
  Liselott
  23 april, 2015 at 21:02

  I will make these. I will make these, and I will eat them ogräddade, för ogräddade kanelbullar är det godaste som finns. Sedan gör jag en ny batch och testar dem gräddade. Puss på dig!

  • Svara
   roethlisberger
   26 april, 2015 at 21:30

   Nej men usch vad äckligt med ogräddade bullar?!?!? Den typen av deg är ju inte ens god haha. Eller ja, den här varianten var iofs god, den smakade ju lite kanelbulle i sig liksom pga proteinpulvret, men vanlig deg?! Urk, smakar väl typ klister..? Pepparkaksdeg är väl isfl den enda deg jag kan äta (och OM JAG KAN, mums!!)

 • Svara
  Katarina
  24 april, 2015 at 01:58

  De ser sjukt goda ut 🙂 Ha en fin dag!

 • Svara
  Malin W (lillaconnie)
  5 maj, 2015 at 08:12

  Hej.. Blev så ivrig å skulle klicka hem prottepulvret så jag asap kunde baka detta.. Å ser nu att jag beställde deras whey med kanelbullesmak istället för vassle… :(( tror du det funkar med det också?? massa kramar till dig

  • Svara
   roethlisberger
   6 maj, 2015 at 07:38

   Vassle är whey. Vassle är svenska, whey engelska. Så helt rätt beställt 🙂 Smakligt bak!

 • Svara
  Rebecca
  19 september, 2015 at 12:41

  Hej Fanny!
  Först och främst, tack för en fantastisk blogg!

  Testade detta recept idag, och blev överraskad över hur bra resultatet blev! Bra jobbat 😀
  Jag har lagt upp det i ett inlägg på mig blogg, och hänvisat till dig ett par gånger i inlägget. Vet själv hur mycket jobb det ligger bakom ett recept, så självklart vill man ha cred för det! Hoppas du känner att det framkommer bra i inlägget att det är ditt recept, hojta till annars 🙂
  Inlägget finner du här: http://nouw.com/healthywithrebecca/proteinboostade-kanelbullar-20542775

  Trevlig helg!

Lämna ett svar