Inspiration och pepp Vardagsuppdatering

”don’t settle for anything less than what makes you happy”

Citat som ”no pain no gain” rimmar illa med vad jag personligen anser att hälsa är. Den här bloggen, det jag dagligen vill inspirera till, är hälsa. Sedan är jag också medveten om att personer som läser här har helt olika mål och syfte med vad de gör; vissa vill gå ner något kilo, andra bygga muskler, en del ”vill bara må bra”. Det gör det givetvis inte bara svårt utan faktiskt helt omöjligt att ge råd, tips och rekommendationer som gäller alla. Det är därför jag hela tider återkommer till att vi-måste-börja-jobba-individuellt. Oavsett vad man vill förändra, så är nyckeln att ta sig tid att både testa och skaffa sig kunskap. Lär känna sig själv.

Med kunskap menar jag inte att man måste läsa på tränings- eller näringslära, utan kunskap om hur en själv mår bäst, hur en själv reagerar och agerar när man gör eventuella förändringar. Och så vill jag passa på att ställa frågan; måste något verkligen förändras? Det är okej att vara nöjd. Just precis nu, som det är. Och vill man ändå förändra, kan jag tala om att just det där att vara nöjd nu ändå, kommer ta dig dit du vill snabbare. Jag lovar. För det handlar om att djupt inifrån hitta känslan man vill ha mer av. Det handlar om att ta den känslan, för det lilla, och fylla sig själv. Fylla sig med den känsla man vill ha mer av.

Att hitta fel och fokusera på att förändra dem till det bättre kommer, hur knasigt det än låter, aldrig ta dig i mål. För det är omvänt. Det handlar om fokus. Fokusera inte på vad du inte vill, för det du väljer att se är vad du väljer att ge plats. Mer plats.

När jag ska motivera mig själv, använder jag istället för pressande och nedvärderande citat och formuleringar, formuleringar som rubriken ovan; ”Don’t settle for anything less than what makes you happy” – jag är nöjd och lycklig med vartenda steg jag tar i rätt riktning. Jag inser vikten av att vara medveten och inse storheten i det lilla. Jag vet att tillsammans, kommer allt det lilla ta mig dit jag vill och jag bli lycklig. Eftersom jag vet att jag kan, vet jag också att jag är värd det. Att det handlar om att fortsätta även när det inte alltid går bra på första försöket – eller andra eller tredje. Jag vet att eftersom jag kan bli lycklig är det bara att försöka igen, tills jag är där. Don’t settle.

10715736_10152372147517066_634871160_n

Fotograf: Calle Lindgren

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  24 april, 2015 at 18:45

  Du är så klok Fanny!!

  • Svara
   roethlisberger
   26 april, 2015 at 21:28

   Kram på dig, fina Johanna!

Lämna ett svar