Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Fiskbiffar med äpple och tranbär

appletranbiff2

Biffar, är en himla bra grej. Snabbmat om man vill ha det, smidigt att förbereda i förväg om det underlättar i vardagen. Lätt att göra många och spara till matlådor, och ofta minst lika goda att äta kalla. Plus att man kan göra biffar av ungefär vad som helst! Jag mixar ofta ihop smårester av olika bönor eller grönsaker som ligger i kylen, och man kan alltid piffa till sina biffar med olika kryddor, färska örter eller pasta av något slag (typ currypasta eller pesto).

Idag gjorde jag fiskbiffar som jag smaksatte med ett nytt mos jag fått hem från bodystore – Äpple & Tranbärsmos (Urtekram). Sedan behövdes inte så mycket mer piff, utan jag hade bara i lite färska örter, lök & vitlök, samt band ihop med äggvita och fiberhusk. Supergott verkligen! Jag åt dem med sötpotatismos (sötpotatis kokad mjuk, mosad och uppvärmd med grädde+lantbuljong), stekta champinjoner och ett uppskuret, krispigt äpple.

appletranbiff1

För 1 portion slängde jag ner detta i en bunke:

 • 200-250g vit fisk
 • 1/4 finhackad gul lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 msk hackad, tätt packad, färsk persilja
 • 1 msk färsk gräslök
 • 1 liten äggvita
 • 3 tsk fiberhusk
 • 3 msk appel- och tranbärsmos
 • vitpeppar & salt

Eftersom vit fisk nästan faller itu av sig själv, geggade jag ihop allt med en gaffel bara, annars kan man såklart mixa om man vill ha helt ”släta” biffar. Täck över och låt stå i kylen någon timme, forma sedan till biffar och stek.

appletranbiff3

Du kanske gillar

Inga kommentarer

  Lämna ett svar