Inspiration och pepp Recensioner Vardagsuppdatering

mina bästa tips för ansiktet, läpparna och håret

Det hör inte till vanligheterna direkt, att jag tipsar om skönhets-, hudvårds- eller hårprodukter. Egentligen är det inte för att jag inte gillar, bryr mig om eller använder sådana produkter, utan jag bara tycker det är en djungel (samma sak med smink, kan exakt noll).

Jag har flertalet gånger försökt. Liksom gått in i butiker. Med bestämda kliv och tanken att nu banne mig, nu ska jag köpa något bra! Vandrat runt mellan hyllorna. Efter ett tag blir jag yr. Det finns hur-mycket-som-helst. Hur vet jag vilken av alla tusenochfemtioelva olika krämer som passar min hy bäst? Eller vad jag ska ha för nyans av foundation? Hur tjock den ska vara?JAG HAR INGEN ANING. Och frågar jag någon kunnig personal får jag frågan vad vill jag ha? Jag vet inte vad jag vill ha!? Det är liksom problemet.

Så det slutar alltid med att jag velar en halvtimme eller så. Tills jag börjar få konstiga blickar och förmodligen misstänks ha både det ena och andra i fickorna. Då brukar jag lämna butiken. Tomhänt. Och arg. Hur svårt ska det va?!

Den här ”problematiken” har resulterat i att jag använder rätt få produkter. Det har också resulterat i att varje gång jag får hem pressutskick eller produkttester, och då alltså faktiskt använder grejerna, så blir jag ofantligt fascinerad av vilken skillnad de kan göra. Haha, ja ni hör ju…

Så – nu tänkte jag visa er mina absoluta favoriter. För mycket används och när de tar slut så var det inte mer med det… Andra förälskar jag mig i och gråter en liten skvätt när jag inser att de är slut. De här grejerna är något extra.

drorganic1På bild ovan; läppbalsam med aloe vera och sheasmör, och ett ansiktsserum ur Dr Organics nya serie ”snail gel”.

Ansiktsserumet (eeh böjning..?) fick jag hem med fantastisk timing i de torraste av vintertider. Älskade den direkt! Ibland tycker jag att ansiktskrämer mest.. ja alltså de är sköna att kleta på lite då och då, men ärligt talat märker jag ingen större skillnad på min hy. Med denna märkte jag dock skillnad direkt, och den är alltså en av flera produkter ur deras serie innehållandes snigel gel. Tydligen, finns det hos sniglar ett ämne som heter allantoin, som sägs ha god sammandragande och fuktbevarande effekt på huden. Alltså rätt perfekt för oss boende här uppe i norden, med känslig och torr hud. (Onödig men skoj fakta: i Japan låter man levande sniglar krypa runt på kroppen för att få så mycket allantoin som möjligt på huden)

När jag hälsade på hos mina vänner på Biofood nämnde jag hur jag verkligen uppskattade det här ansiktsserumet (Biofood är alltså svensk distributör av Dr Organics produkter) och frågade om de inte hade något tips på bra ”grej” för läpparna, då jag i månader dragits med ett jack tvärs över underläppen. Eftersom man flera gånger om dagen är så illa tvungen att röra läpparna, när man äter och talar osv, så läkte det aldrig. Och då hade jag ändå smörjt in med diverse grejer; allt från kokosolja, till en receptbelagd kräm min läkare skrivit ut, till läppbalsam jag fått hem, av riktigt bra märken. Det försvann aldrig. Då fick jag läppbalsamet ovan, också från Dr Organic. Hej hopp bara någon dag senare var min läpp i princip helt läkt! Fråga mig inte hur, det enda jag vet är att detta läppbalsam uppenbarligen gjorde sitt jobb!

Bodystore har en del Dr Organic-produkter, jag vet att de till exempel har nämnda läppbalsam. Kedjan Hälsokraft har i sina butiker runt om i landet stort utbud av Dr Organic, men exakt vilka produkter skiljer sig såklart från butik till butik. Överlag, har välsorterade hälsokostbutiker Dr Organic i någon utsträckning (och man kan säkert be dem ta hem om man önskar en specifik produkt).

dermorganic1

Den här etiketten kanske ni känner igen? Jag har skrivit om Derm Organic förut, dels när jag fick hem mitt första kit att prova själv för två år sedan (det räckte nästan precis ett år, jag skojar inte) och sedan tävlade jag även ut ett kit några månader senare. Jag köpte ett till kit (som alltså innehåller schampo, balsam och en flaska ”leave in treatment”) och det räckte också nästan ett helt år. Nu är alltså jag åter tillbaka till djungeln av produkter att välja mellan. Förmodligen kommer jag att köpa det här kitet från Derm Organic igen, för det gjorde verkligen underverk med mitt hår.

När jag klippte mig senast? Oktober 2011… Mitt hår är slitet, absolut. Men ärligt talat såg det värre ut för två år sedan innan jag provade de här produkterna första gången. Brukar skämtsamt säga att de ”räddade mitt hår”, men faktum är att det nog är rätt sant. Bara tanken på att gå till frisören ger mig beslutsångest. För när jag väl gör det får jag alltid för mig att jag måste göra något ”lite galet”. Typ klippa av allting eller färga det i fem olika färger eller testa en frisyr ingen vettig människa skulle välja att ha. Självklart ångrar jag mig efteråt och gråter i några veckor. Så har det gått till under samtliga av mina 22 levda år.

Den här bilden togs i höstas för Wallderinska av fotograf Armand Dommer. Håret är lätt lockat och generöst sprayat (typisk grej jag aldrig någonsin använder annars; hårspray) – men för att inte vara klippt på 4 år är det ändå rätt OK fräscht, tror jag?

fannywsportstudio

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  3 maj, 2015 at 19:18

  Pfft, det här är så roligt. Ibland är vi så himla lika (envisa, intensiva, kan inte följa recept) och ibland är vi så olika att det visslar om det. Jag älskar att spendera pengar på hår- och hudprodukter. Kläder, nagellack och skor köper jag så billigt jag bara kan. Grejer till håret och ansiktet frågar jag inte ens vad det kostar för jag vet att jag hellre sparar in på bekvämligheter, fika med vänner och livet i allmänhet än lever utan mitt favvo-schampo och balsam. Nu inser jag såklart att det är lyx att ha råd med sådant, men samtidigt handlar det om prioriteringar (och jag älskar verkligen mitt schampo och balsam) och jag cyklar gärna några extra kilometer i veckan och behåller mina fem år gamla jeans om det betyder att jag kan köpa godis till hud och hår. Hursom, kul att du har hittat produkter du gillar! 😀

  • Svara
   Liselott
   3 maj, 2015 at 19:19

   *cyklar ett par extra kilometer i veckan för att handla mat då, inte komma i mina fem år gamla jeans haha 😉

Lämna ett svar