Ibland, har jag sådana där hela-dagen-i-köket-dagar.
Dagar då jag non stop i många många timmar ägnar mig åt att provbaka kakor och laga nya maträtter, och vid lyckat resultat även fotograferar och renskriver alla små kluddriga lappar. De dagarna, kan det hända att någon av alla saker som skapades glöms bort. Det här är ett sådant recept. Som jag minns att jag fotade på språng mot något jobb men ville hinna få på bild – för jag visste att när jag kommer hem försvinner de förmodligen dirr.
Ett par salta kolabollar med lakrits-touch. Favoritbär och nötter som jag blötlagt i starkt bryggt te med lakritssmak, blandat med lite andra fina ingredienser och rullat till bollar som slutligen täcks av en sötsalt coating. Så enkelt, så gott!
SALT KOLA/LAKRITSBOLLAR
15 stycken
- 30g gojibär
- 70g cashewnötter
- 3 tepåsar med lakritssmak (jag använde detta te)
- 20g mandelmjöl
- 20g kokosmjöl
- 1/2-1 tsk lakritspulver
- 1 msk kokossocker
- ev en nypa salt
”Coating”:
- 1 msk kokossocker
- 2 msk mandelmjöl
- 1/2 tsk lakritspulver
- ev en nypa salt
Gör såhär:
- Koka upp vatten, mät upp 1,5 dl i en skål och lägg i tepåsarna. Låt dra, lääänge, gärna tills vattnet svalat helt – jag lät det stå 1 timme.
- Ta ur påsarna och lägg ner gojibär och cashewnötter, låt stå några timmar, över natten funkar också. Häll sedan av vattnet och mixa gojibär och cashewnötter med resterande ingredienser (smaka av med lakritspulvret och ev salt).
- Blanda kokossocker, mandelmjöl och lakritspulver, och ev en lite nypa salt, till ”coatingen”. Gör 15 bollar av degen, och rulla dem coatingen. Förvara bollarna i kylen.
8 Kommentarer
Bea
20 maj, 2015 at 18:37Fanny, sökfunktionen är ju försvunnen på din blogg! Plzzzzz bring it back :))
Bea
20 maj, 2015 at 18:37Fanny, sökfunktionen är ju försvunnen på din blogg! Plzzzzz bring it back :))
Katarina
21 maj, 2015 at 05:29Åh, yummy!
Katarina
21 maj, 2015 at 05:29Åh, yummy!
Sofia
22 maj, 2015 at 11:33Wow Fanny! De här bollarna låter ju bara helt fantastiskt goda! Och så snygga sen! Härligt 🙂
roethlisberger
22 maj, 2015 at 14:28Åh! Ja jag skrev ju till dig om dem, då när de gjordes. Kunde inte vänta längre nu, hehe, så bjuder på den. Får man gotte på posten då eller? 😉 Haha. Ha en trevlig helg!
Sofia
22 maj, 2015 at 11:33Wow Fanny! De här bollarna låter ju bara helt fantastiskt goda! Och så snygga sen! Härligt 🙂
roethlisberger
22 maj, 2015 at 14:28Åh! Ja jag skrev ju till dig om dem, då när de gjordes. Kunde inte vänta längre nu, hehe, så bjuder på den. Får man gotte på posten då eller? 😉 Haha. Ha en trevlig helg!