Uncategorized

Schack, fotboll och kettlebell

Utmaning nummer fyra i träningsbloggsutmaningen är ”en träningsform jag inte förstår” och ärligt talat finns det en massa träningsformer jag inte förstår mig på. Ibland är det reglerna jag inte begriper, andra gånger varför i hela fridens namn man väljer att utföra sporten över huvudtaget. Eller varför det ens kallas sport.

Jag tycker till exempel fortfarande att det är märkligt att schack kallas sport, men antar att man får skilja på sport och idrott. Sedan måste jag säga att fotboll aldrig slutar fascinera mig. Inte så mycket sporten i sig, för jag förstår mig på själva sporten, men jag blir inte klok på hur hela 22 vuxna människor på en gigantisk gräsplätt med en liten boll och två enorma mål, i nittio långa minuter – ibland inte ens får in den lilla lilla bollen i något av de stora stora målen. Helt sjukt? Och ishockey, på riktigt, är det någon som ser pucken?!

Förlåt Betty, men jag har aldrig förstått det där med Kettlebell heller. Alltså varför man, av alla saker man kan göra för att få svettglitterande ansikte och endofinkickar, väljer att slänga runt en sten… med handtag? Men å andra sidan gillar jag att slita upp en stång från marken x antal gånger för att bli trött… 😉 Tur att vi gillar olika, helt enkelt. Finns det någon sport du inte förstår dig på?

kb

Bilden ovan får mig att fnissa lite. Den togs i Manchester för My Protein i februari, och jag fick en kettlebell i famnen med orden ”gör något snyggt med den”. Jag skulle aldrig få för mig att försöka utöva någon form av kettlebell-övning för jag tycker väl lite att en ska hålla sig till det en kan. Förutom att det skulle se för fånigt ut så, jag vet inte, tycker inte att det är riktigt respektfullt mot de som faktiskt kan sin grej? Så som ni ser satte jag mig helt enkelt ner bredvid den (och nej jag fick inte le, så ja, jag ser sur ut på varenda en av bilderna från denna fotografering). Men tightsen är snygga!

 

Du kanske gillar

7 Kommentarer

 • Svara
  cecilia
  4 juni, 2015 at 13:32

  En fråga som jag undrat över länge, nu såg jag att du gjorde just detta jag undrar över så passar på att fråga dig! Varför köper du t.ex. havrefraiche, havredryck etc men äter KVARG? Kvarg är ju också från djur och gjort på mejeri. Även om kvarg är ”nyttigt” på det sätt att det är proteinrikt så blir jag förvirrad över att så många vill äta havredryck, mandelmjölk etc för att undvika mjölk, men sedan äter ost och kvarg, eller varför inte den så kallade ”proteinyoghurten” Skyr.. exempelvis alltså. Jag är vegan själv och blir förvirrad över den dubbelmoralen att man inte kan tänka sig att dricka mjölk men häver i sig kvarg. Svara gärna i ett inlägg så jag inte missar ditt svar, för jag är så nyfiken på att veta svaret! Kanske även andra personer kan delta i kommentarsfältet då och tycka till, det verkar nämligen vara oändligt många som drar i sig kvargburk efter kvargburk men inte skulle kunna tänka sig att göra en chiapudding på komjölk, ”för att det är ohälsosamt”…

  Intressant diskussion kring detta tycker jag 🙂 Kram!

  • Svara
   Liselott
   4 juni, 2015 at 15:25

   Hej! Eftersom du efterfrågade svar från andra personer så passar jag på att skriva redan nu (eftersom jag har minne som en guldfisk och annars bara skulle glömma bort…)
   Jag personligen äter extremt lite mjölkprodukter överlag. Jag dricker inte vanlig mjölk, äter inte smör, ost, crème fraîche eller andra mjölkbaserade produkter såvida jag inte är och hälsar på någon och alternativ inte finns. Jag är därtill ”vegetarian” inom citationstecken eftersom jag inte är det av moraliska orsaker utan endast för att jag tycker att maten är så himla mycket godare och roligare och lättare att variera (jag har alltså inget problem med att äta produkter som innehåller löpe). Det faktum att vegetariskt oftast har mycket mindre klimatpåverkan och är billigare än kött är bara ett plus. Däremot äter jag MINST ett halvkilo kvarg per dag och oftast mer ändå. Hur går det ihop?
   Well, jag kan bara utgå från mina egna erfarenheter och det är att smör, mjölk och ost i ”normala” mängder ger mig himla ont i magen. Kvarg brukar jag däremot äta cirka 100-150 gram i stöten utspritt över dagen (vilket är lagom portioner för mig av den enkla anledningen att det gör mig mätt). Enligt diverse google-källor så innehåller 100 gram kvarg och 1 dl mjölk ungefär samma mängd laktos, vilket skulle förklara varför jag inte får ont i magen av att äta den mängd kvarg som jag gör. Jag skulle alltså kunna få i mig vanlig mjölk i små volymer också, men det blir himla mycket knepigare än att dricka mandelmjölk. Jag gillar inte att behöva fundera på vilka mängder jag ”får” äta produkter 😉
   En annan orsak till att jag gärna köper exempelvis mandelmjölk är att det ger mindre miljöpåverkan än vanlig mjölk. Det motverkar såklart inte att kvarg är en precis lika stor miljöbov som vilken annan produkt från mjölkindustrin som helst, men jag gör hellre ”något” än ”allt eller inget” 🙂
   Sedan ska jag inte sticka under stol med att jag BÖRJADE dricka mandelmjölk för att det innehöll mindre kalorier än vanlig mjölk och kändes som en bra idé just då. Nu dricker jag det för att jag tycker bättre om smaken och för att min kropp gillar den bättre. Men jag vet inte om jag är något av ett ”specialfall” eftersom jag rent moraliskt/eller-vad-man-nu-ska-kalla-det inte har några problem med att äta produkter från djurriket, utan bara har valt att inte göra det. Intressant fråga att ställa och jag hoppas att du inte tog illa upp att jag också svarade! Kram 😀

 • Svara
  Betty - the B-ROOM
  4 juni, 2015 at 19:16

  Härlig du är. Kettlebellsporten är väl inte så svår att förstå sig på … 🙂 Fin bild!

 • Svara
  Johannes
  4 juni, 2015 at 21:49

  Kan hålla med om schack men fotboll – det är sport at its best det! 😉

 • Svara
  Susanna
  8 juni, 2015 at 11:24

  Haha åh vad jag håller med dig angående fotboll! 😀
  Tightsen på bilden var extremt snygga, finns de att få tag på någonstans? ^^

 • Svara
  Susanna
  8 juni, 2015 at 11:27

  Hehe glöm min förra kommentar…jag hittade tightsen på hemsidan….ibland tänker man inte så snabbt…

  • Svara
   roethlisberger
   8 juni, 2015 at 11:38

   Hehe 😉 faktum är att de flesta plagg jag bar under denna fotografering kommer upp i shopen först nu i juni! Så det inte var en så dum fråga ändå, dessa tights är dock ett av få plagg som alltså går att köpa redan nu, så fint att du hittade 🙂 Resten, som är nya kollektioner ihop med Dcore och Under Armour, kommer alltså snart så håll utkik på my proteins hemsida, för det var många riktigt fina grejer!

Lämna ett svar