Inspiration och pepp Kost Vardagsuppdatering

Pepp på Pepstop

pep3

Igår när jag var i Stockholm passade jag på att boka in en lunch med fina Renée på hennes nyöppnade hak Pepstop – ”noll procent konstigheter, hundra procent vegan”.

Pepstop ligger mitt i stan (Riddargatan 3) och finns helt enkelt för att man ska kunna svänga förbi på morgonen, lunchen eller på väg hem från jobbet för att äta gott och hälsosamt utan krångel. Snabb-mat, go-mat och hälso-mat på en och samma gång! Eko, oprocessat och utan tillsatser.

Jag åt en het nudelsallad med ingefära, tamari och chili som jag varmt kan rekommendera (den verkar vara poppis då jag norpade åt mig sista lådan så fort jag såg den – man liksom såg hur gott den skulle smaka…)

pep2pep4 pep1 pep9

Utöver de olika färdiga lådorna med mat i varierande storlek och form (allt från mackor till smoothies till större lunch/middags-portioner till bovetegröt till juice – och en massa fler alternativ) så fylls den ljusa fräscha lokalen med smått och gott att köpa med sig hem för egen matlagning och bakning. Jag hittade dels många gamla favoriter, men stod även länge och pillade och ooh:ade och suktade framför hyllorna där det också fanns diverse nya spännande produkter. Och alltså – förpackningarna. Jag älskar RV’s design och helt ärligt försöker jag här hemma ha alla mina grejer ur sortimentet ståendes framme väl synbara, för de är som prydnader ju!

pep6 pep5 pep7 pep8

Hem kom jag med en påse nytt, allt visst i väldigt matchande blå/gröna-toner 😉 En påse kaneldoftande granola, hampaproteinbars, heta chianötter och kokoskrisp i två olika smaker; lakrits & blåbär samt banan & ingefära. Nötterna skulle jag ”smaka” igår kväll och inte helt otippat försvann påsen på cirka 1,3 minuter. Helt galet goda!

peptre

Har du vägarna förbi Riddargatan 3 och Pepstop tycker jag absolut att du ska kika in, ät på plats eller ta med en låda hem. Jag kommer i alla fall besöka det här stället så fort jag är i stan, topp!

 

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Louise Siljeholm
  6 juni, 2015 at 17:53

  Hej!

  Jag har en fråga, jag tycker du är så fint tränad. Hur tränar och äter du ungefär? Hur tänker du kring allt? Äter du efter Macros, kostschema, kalorier, ”fritt”? Hur lägger du upp träningen? Hur kunde du få bli modell och representant? (–> Älskar dina bilder)

  Tycker du är grym!

  Kram

  • Svara
   roethlisberger
   6 juni, 2015 at 18:20

   Hej Louise! (först och främst tack, vad snällt sagt)
   Hur jag tänker om allt det här har skrivit flera gånger och det är samma sak fortfarande; jag varken räknar kalorier, macros eller följer någon typ av ”diet” på så sätt att jag inte har något jag inte äter eller liknande. Så i dina ord antar jag att jag äter ”fritt” (?). Cirka 4-5 mål om dagen brukar det bli, och energimängden är väldigt olika från dag till dag, men uppskattningsvis minst 3000kcal om dagen, oftast närmare 5000.
   Jag tränar 5-6 pass i veckan; enbart styrketräning dvs noll kondition just nu, mycket excentrisk träning och mycket superset. De flesta pass är 3 superset och ibland även någon ”ensam” övning, och jag försöker hålla passen runt en timme – vilket inte är något problem alls om jag inte tränar med någon vän och pratar extra mycket 😉
   Jag tränar med syfte att både öka i muskelmassa och starkare. Att jag då ökar även i fettprocent har jag inga problem med, och det tror jag är väldigt viktigt. Att man 1) vet varför man lägger upp sin träning på ett visst sätt, dvs har ett syfte, och 2) accepterar och förstår vad som händer/krävs när man gör det. Tex se till att inte ligga på minus utan verkligen ÄTA. Det tror jag är absolut största skälet att saker går långsamt eller inte som man vill; att man inte förstår helheten och underskattar intagets vikt för lyckade träningsresultat.
   Jag är inte modell och söker väl inte direkt inte modelljobb, även om jag tycker de fotograferingar jag gjort (för Wallderiska och MyProtein) varit väldigt roliga och gärna gör fler. De fotograferingarna blev jag tillfrågad för, så ”sökte” ingenting och vet därför inte hur man bör gå tillväga om man vill söka sådana uppdrag.
   Hoppas du fick svar på dina frågor 🙂 Kram!

Lämna ett svar