Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Tillbehör TILLBEHÖR & SALTA SNACKS Vardagsuppdatering

Livet just nu, och en himla god tamaridressing

 

Nästa vecka skriver jag på ett kontrakt som innebär att jag kan varva ner lite inombords då de senaste veckorna ägnats mycket åt ”måsten” och tråk-göran inför det mötet och slutgiltiga beslutet. Samtidigt som det blir startskottet för ett nytt projekt, som lär ta både tid och energi..

Det är överlag mycket som händer i mitt liv just nu, utanför bloggen och jobbet. Jag hoppas att ni fortsätter kika in här trots något färre inlägg, jag försöker uppdatera varje dag ändå och lovar att snart ”vara på banan” igen och då dela med mig av annat än ”bara” recept. För jag har så mycket idéer och saker jag vill skriva om här! Tiden räcker bara inte till just nu.

Sommaren är plötsligt här. Jag hade tänkt ha lite semester och har motiverat mig med den tanken i flera månader nu.. att snart, snart kan du ta några dagar utan ett enda måste Fanny. Men ärligt talat, det lär inte bli någon sådan. Inte på ett bra tag i alla fall. Det är rätt tungjobbat just nu, livet, och jag motiverar mig med övertygelsen att inget är permanent. Fortsätt bara. Så det gör jag, fortsätter. ”Head up, chin out, heart first”

Och äter, gör jag ju såklart också. För någon dag sedan åt jag till exempel det här;

tamarilunch1

Den heta nudelsalladen jag åt hos Renée förra veckan var så fantastiskt god, och jag försökte äta tillräckligt långsamt för att verkligen känna smakerna och sedan också minnas dem…

Så, tidigare i veckan gjorde jag alltså denna lätta lunch och rörde till den ihop en dressing med de smaker jag mindes från lunchen på Pepstop. Jag hällde hälften över en morot som jag svarvat med min grönsakssvarv (jag har haft denna i två år och den funkar fortfarande super) och lät det stå och dra åt sig smakerna ett tag. Under tiden skar jag upp grönsaker och stekte kyckling i resterande dressing. Toppade hela kalaset, som jag gör allt som oftast när jag äter sallader av olika slag, med hampafrö. Supergott! Smaka av dressingen; jag ville ha den rätt het och hade därför bara i drygt halva matskeden agave, eventuellt vill man ha en gnutta mer.

För en portion:

 • 2 msk tamari
 • 1 msk pressad lime
 • 1/2-1 msk agave
 • 1/2 msk finhackad färsk koriander, väl ”nerpressad” i måttet
 • 1 liten vitlöksklyfta
 • 1 tsk färsk riven ingefära
 • 1/5 tsk chili flakes (jag har den här från Santa Maria, men lite färsk finhackad chili funkar säkert minst lika bra)

Åh, det fina med dressing – bara att röra ihop! Den här mängden räcker alltså till 1 portion; hälften till salladen/nudlarna, och hälften att låta steka med kycklingen/tofu:n/vad-man-nu-vill-äta. Men gör en dubbel eller trippel (eller typ tio gånger så stor) laddning och förvara i en flaska i kylen, redo att hälla över vilken sallad som helst, vetja!

tamarilunch2

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  emelie
  11 juni, 2015 at 18:52

  Guud så gott! Den måste jag testa!!!

 • Svara
  Victoria
  12 juni, 2015 at 05:38

  Älskar kombinationen lime, ingefära å koriander! 😀

  • Svara
   roethlisberger
   13 juni, 2015 at 13:57

   ja den kombon blir sällan fel i något!

Lämna ett svar