Fannys Favvo Inspiration och pepp inspirationstories Recensioner Vardagsuppdatering

Mina favoriter i bokhyllan, tidigare års sommarläsning

bocker1

En gång i tiden var jag en riktig bokmal. Jag kunde läsa en bok om dagen. Minst. Jag läste till frukost, på bussen, under håltimmarna i skolan – överallt.

Det har gått i vågor för mig, det där med bokläsning. För det första måste jag såklart verkligen gilla det jag läser, annars börjar jag tänka på annat direkt och måste konstant bläddra tillbaka flera kapitel när jag inser att jag fortsätt läst utan att riktigt läsa.

Det hänger ofta på författaren; på språket och sättet att berätta. Handlingen är mindre viktig, och jag har läst diverse olika ”sorters” böcker genom åren. När jag hittar en författare jag gillar köper jag ofta varenda bok hen skrivit och plöjer igenom. Några författare jag genom åren gillat lite extra är;

 • Erland Loe. Den bästa sortens humor; ironisk, personlig och något absurd. Loe är genialisk när det kommer till underfundig samhällskritik och hans böcker får en att både fnissa, tänka till och känna. Första boken jag läste var ”Gör vad du vill”, och den är nog fortfarande min favorit av alla hans böcker.
 • Katarina von Bredow, vars böcker om problematisk kärlek var ungefär de bästa böckerna jag visste som tonåring. Handlade om helt vardagliga saker egentligen, men von Bredow är fantastisk på att skriva om känslor. Fantastisk!
 • Jonathan Tropper. Nuvarande favorit! Smart, svart humor med mycket självironi. Oavbrutet rolig läsning, men samtidigt mycket allvar och äkta känslor. En av mina favoriter ”Sju jävligt långa dagar” finns nu också som film (”This Is Where I Leave You”) och jag hoppas verkligen att fler av Troppers böcker filmatiseras framöver. Kommer se dem allihop.

bocker2

Jag har skrivit om Kalle Zackari Wahlström flera gånger tidigare, och hur jag diggar hans tänk överlag. Hans bok ”Stark som en björn, snabb som en örn” är givetvis inget undantag och för er som ännu inte läst den rekommenderar jag er att göra det. Ocensurerad, feministiskt läsning får man i ”Konsten att vara kvinna”, en både viktig och rolig bok jag läste för något år sedan.

bocker3

Dina bästa boktips välkomnas i kommentarsfältet! För det är ju så himla svårt att bara gå in i en bokaffär och veta vad man söker.. visst?! Vem är din bästa författare och har du en favoritbok?

 

 

 

Du kanske gillar

12 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  11 juli, 2015 at 13:18

  Läs min kriminalroman Blå Blå Ögon vettja, som har fått massor av positiv feedback 🙂 Du hittar den på Adlibris, Bokus, CDON, Publit, Ibooks Store, Elib mfl. Eller så kan du låna den på Elib eller på Biblioteket. Just nu skriver jag för fullt på uppföljaren Grön Grön Avund som också ska bli en bladvändare.

  Spana gärna in min hemsida http://www.helenaanderson.com

  Kram om en härlig sommar! / Helena

 • Svara
  Helena
  11 juli, 2015 at 13:18

  Läs min kriminalroman Blå Blå Ögon vettja, som har fått massor av positiv feedback 🙂 Du hittar den på Adlibris, Bokus, CDON, Publit, Ibooks Store, Elib mfl. Eller så kan du låna den på Elib eller på Biblioteket. Just nu skriver jag för fullt på uppföljaren Grön Grön Avund som också ska bli en bladvändare.

  Spana gärna in min hemsida http://www.helenaanderson.com

  Kram om en härlig sommar! / Helena

 • Svara
  Maria
  11 juli, 2015 at 16:37

  ”Lol. V Steins hänförelse” av Marguerite Duras är verkligen värd att läsas, en annorlunda bok. Annars är Göran Tunströms ”Maskrosbollen” mer lättsam och härlig. ”Duck city” av Lena Andersson är en tragikomisk skildring av matindustrin, främst den amerikanska, om man är intresserad av sånt.
  Och när böckerna inte är så långa hinner man plöja fler.
  Tack för en fin och inspirerande blogg!

 • Svara
  Maria
  11 juli, 2015 at 16:37

  ”Lol. V Steins hänförelse” av Marguerite Duras är verkligen värd att läsas, en annorlunda bok. Annars är Göran Tunströms ”Maskrosbollen” mer lättsam och härlig. ”Duck city” av Lena Andersson är en tragikomisk skildring av matindustrin, främst den amerikanska, om man är intresserad av sånt.
  Och när böckerna inte är så långa hinner man plöja fler.
  Tack för en fin och inspirerande blogg!

 • Svara
  Emilie
  12 juli, 2015 at 06:58

  TAK for tips! Læs mine bogtips til denne sommer lige her: http://emiliehaaber.com/2015/07/06/4-books-for-my-summer/

  God sommer <3

 • Svara
  Emilie
  12 juli, 2015 at 06:58

  TAK for tips! Læs mine bogtips til denne sommer lige her: http://emiliehaaber.com/2015/07/06/4-books-for-my-summer/

  God sommer <3

 • Svara
  Liselott
  12 juli, 2015 at 08:50

  Jag verkligen ÄLSKAR allt från Conn Iggulden! Han har skrivit historiska romaner om Julius Caesar och Djingis Khan och de är så FRUKTANSVÄRT välskrivna och spännande och humoristiska och alltigenom helmaffiga att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Serien om Julius Caesar är en absolut favorit och jag har både läst och lyssnat på den flera gånger de senaste åren. Jag föredrar normalt att läsa mina böcker, men just Conn Igguldens kan jag faktiskt rekommendera att lyssna på som (svensk) ljudbok. Uppläsaren är ruskigt bra. Alltså riktigt jag-glömmer-bort-att-det-är-en-bok-och-håller-andan-emellanåt-bra.

 • Svara
  Liselott
  12 juli, 2015 at 08:50

  Jag verkligen ÄLSKAR allt från Conn Iggulden! Han har skrivit historiska romaner om Julius Caesar och Djingis Khan och de är så FRUKTANSVÄRT välskrivna och spännande och humoristiska och alltigenom helmaffiga att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Serien om Julius Caesar är en absolut favorit och jag har både läst och lyssnat på den flera gånger de senaste åren. Jag föredrar normalt att läsa mina böcker, men just Conn Igguldens kan jag faktiskt rekommendera att lyssna på som (svensk) ljudbok. Uppläsaren är ruskigt bra. Alltså riktigt jag-glömmer-bort-att-det-är-en-bok-och-håller-andan-emellanåt-bra.

 • Svara
  Sarah
  13 juli, 2015 at 04:13

  Älskar The Secret History av Donna Tartt, den är helt fantastisk. Mörk men väldigt vacker, otroligt språk och fängslande handling. Gillar Sara Stridsberg väldigt mycket också, hon har skrivit Drömfakulteten, Darling river och Beckomberga – ode till min familj. Andra författare som är bra är Gillian Flynn, Dostojevskij, Knausgård, Murakami!

 • Svara
  Sarah
  13 juli, 2015 at 04:13

  Älskar The Secret History av Donna Tartt, den är helt fantastisk. Mörk men väldigt vacker, otroligt språk och fängslande handling. Gillar Sara Stridsberg väldigt mycket också, hon har skrivit Drömfakulteten, Darling river och Beckomberga – ode till min familj. Andra författare som är bra är Gillian Flynn, Dostojevskij, Knausgård, Murakami!

 • Svara
  freja
  13 juli, 2015 at 10:22

  skulle, som tidigare har nämnts, rekommendera donna tartt. annars är favoritförfattarna just margaret atwood och paul auster. den bästa litteraturen är ju den som är lite, lite konstig och alldeles lagom urflippad.

 • Svara
  freja
  13 juli, 2015 at 10:22

  skulle, som tidigare har nämnts, rekommendera donna tartt. annars är favoritförfattarna just margaret atwood och paul auster. den bästa litteraturen är ju den som är lite, lite konstig och alldeles lagom urflippad.

Lämna ett svar