Vardagsuppdatering

Premiärdopp!

Ända sedan jag fick hem Nala har jag längtat efter ett väder och en temperatur som tillåter oss att besöka vatten. Hennes föräldrar älskar att bada så jag har varit nyfiken på vad hon skulle tycka om det. Igår sken solen så när Nalas bästis Stinsen och hans matte Tilda hörde av sig och frågade om vi ville göra dem sällskap på söndagsutflykt var vi inte sena med att tacka ja. Vi hoppade in i bilen och mötte tjugo minuter senare upp våra vänner för att i varm eftermiddagssol gå den korta promenaden genom skogen ner till vattnet. Det tog ett tag innan Nala förstod att hon faktiskt kunde gå ut i vattnet, så Stinsen fick visa hur det gick det, det där med bad.

Vi träffade Stinsen och Tilda första gången i höstas, knappt en vecka efter att Nala flyttat in, och de bor bara några hundra meter ifrån oss. Stinsen är en pigg och glad Rottweiler, som lustigt nog är född dagen efter Nala (så jag planerar givetvis redan det gemensamma 1års-kalaset i augusti, med hundtårta och alltihop). De leker fantastiskt bra ihop och vi försöker få till gemensamma promenader några gånger i veckan. Tyvärr är det nästintill omöjligt att få bra bilder på kompisarna, eftersom de är i rörelse precis hela tiden. Men jaja, någon dag är väl den här hysteriska valpperioden över, så vi får ta bilder då 🙂

Nala somnade i bilen på vägen hem, och sen fick jag säkert en hel timme lugn här hemma innan hon var back in business, redo att busa igen. Den är helt otrolig faktiskt, hennes energi, jag har aldrig träffat en hund som är så pepp på livet. Som att hon inte riktigt har ro att ”bara va”, bara ligga i soffan och vänta ut tiden, när det finns SÅ MYCKET SKOJ att uppleva. Men efter lite kvällspyssel hemma och en kort kvällsrunda runt kvarteret somnade vi båda två i soffan strax före midnatt, efter en intensiv helg. Jag har en stor soffa, egentligen är den omotiverat stor med tanke på att jag är ensam i hushållet, men självklart sover Nala PÅ mig. Allra helst ligger hon över min axel, i en båge runt mitt huvud, med nosen snusandes i mitt öra. Hon har nog inte riktigt förstått att hon väger över 12 kilo mer nu än när hon flyttade in, och är ganska många storlekar större…

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar