COPYCATS & DIY Efterrätt och gotte Julmys kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Okategorierat PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Önskat recept: hälsosam Toffifee

För några veckor sedan skrev jag om hälsosamma copycats och efterfrågade önskemål på klassiker ni gärna skulle se mig göra ”healthy versions” av. Ni gav mig flera roliga och utmanande idéer, och många av dem står nu på min todo-list att försöka mig på (och det går givetvis jättebra att fylla på med önskningar i kommentarsfältet här).

I måndags fick jag ett meddelande på Facebook från Allis, som skrev såhär;

Skärmavbild 2015-10-26 kl. 22.47.56

Min spontana tanke var mest HUR är det möjligt att jag inte tänkt på det själv?! Jag älskar ju Toffifee! Så jag svarade Allis, och skrev att mitt mission för dagen var att skapa en hälsosam Toffifee. Såklart.

Om det mot förmodan är någon av er som inte känner till Toffifee, så är det alltså en godis som består av en hasselnöt i kola med nougatkräm och mörk choklad på toppen (bild). Jag valde att göra mina Toffifee i en isform av silikon, hjärtformad. Jag tycker silikonformar är smidigast för den här typen av gottis, då det bara är att ”ploppa ut” godiset när det är klart. Men självklart kan man använda vilken form man vill och har tillgänglig. Sedan tyckte jag att krossade hasselnötter var roligare än en enda hel i mitten, men det gör man också precis hur man vill, såklart!

toffifee2

TOFFIFEE-HJÄRTAN (12 st)
sockerfria, proteinrika, low carb

Kolaskal:

Nougat-fyllning:
OBS: jag använde ca 2/3 av nougatfyllningen som nedan angivet recept ger. Det som blir över kan man exempelvis rulla till bollar (gärna ihop med lite krossade nötter) och doppa i choklad.. mmm så har man ännu mer godis!

Samt:

 • ett gäng hasselnötter
 • 40g choklad

Gör såhär:

 1. Börja med skalen: micra fibersirap i 20-30 sekunder tills det börjar bubbla. Rör direkt ner vassle och flavdrops. Kråda ihop till en deg. Rulla till tolv bollar som du trycker ut i valfri form/formar. Exempelvis en isbitsform i silikon (det använde jag). Hacka hasselnötterna och fördela i botten av formarna. Ställ in i kylen så länge.
 2. Gör nougaten: blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan. Micra kokosoljan bara så den blir flytande, vilket inte tar många sekunder. Låt svalna. Rör sedan ner fibersirap och vatten i oljan, och häll allt över den torra blandningen. Rör genast ihop allting till en jämn ”massa”. Tryck ut nougaten över de hackade hasselnötterna i kola-skalen, och platta till på toppen så ytan blir jämn. Ställ in i kyl eller frys för att stelna (de är betydligt lättare att få ur formen om man låter dem stelna i frysen, tipstips!)
 3. När de stelnat, ”ploppa ur” dem ur formen och lägg på en tallrik (eller annat platt) som du lagt ett bakplåtspapper på. Smält chokladen, och använd en liten sked för att ”bre” den på toppen av dina godisar. Ställ in i kyl eller frys (jag kör alltid på frys. Fööör då får man smaka snabbare hihi)

TIPS! Vill du göra helt sockerfri Toffifee har Bodystore en fin kampanj på nutrinick-produkter till och med 29e november, finns både mjölkchoklad och mörk choklad sötad med stevia (med och utan hasselnötter)

toffifee1

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Ereeka
  30 oktober, 2015 at 13:03

  Åh, vad gott! Det är verkligen synd att jag bor tillsammans med en nötallergiker! 😉

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  30 oktober, 2015 at 13:18

  Ser fantastiskt gott ut! Skulle själv vilja ha ett gäng av dessa nu!

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  30 oktober, 2015 at 19:31

  Vilket härligt förslag och vad gott resultatet ser ut att det blev!

 • Svara
  Lotta
  31 oktober, 2015 at 10:46

  ALLTSÅ WOW.

  Vill citera min vän som jag delade det här receptet med: ”Jag. ÄLSKAR. Dig.”

 • Svara
  Genus
  1 november, 2015 at 07:13

  Vilken härlig idé med healthy copycats!

 • Svara
  Genus
  1 november, 2015 at 07:16

  Undrar dock om det går att göra dem utan fibersirap gold och clear och sukrin? Tycker inte de produkter är så mycket healthy. Och fibersirap får många magar att bli knasiga…

  • Svara
   roethlisberger
   1 november, 2015 at 08:05

   Hej! Det går inte att utesluta/ersätta fibersirap, tyvärr.
   När du säger att ”fibersirap inte är healthy”… Vet du vad fibersirap är, alls?

   • Svara
    Genus
    1 november, 2015 at 12:05

    Ja ok, synd men jag förstår. Tack i alla fall. Och ja, såklart, jag vet vad fibersirap är.
    Ha det fint! Tack för din fina blogg förresten!

 • Svara
  Sannah
  1 januari, 2016 at 20:11

  Hej, tack för att du delar med dig av alla dessa fantastiska recept! Vet du om det är möjligt att göra dessa Toffifee med vanligt mandelmjöl, eller är det viktigt att det är fettreducerat?

Lämna ett svar