healthstories Jul 2015 Kost Tävling Vardagsuppdatering

Gott på Primaten + lucka 1 i julkalendern

Normalt brukar jag vara riktigt bra på att planera mina utflykter åt olika håll, också när det gäller ätande. För jag känner mig själv och vet att någon timme iväg räcker för att jag ska bli trött, grinig och matt, och då behöver jag fylla på, nu genast. Även om jag såklart gärna äter ute på härliga restauranger och fik, så är det ju för det första inte alltid så att det råkar finnas ett sådant härligt matställe just där jag befinner mig för stunden. Vilket då leder till att jag måste göra något jag verkligen ogillar, nämligen att lägga pengar på något ”mittemellan”. För litet för att få kallas mat, men orimligt dyrt för ett enkelt mellis på stan.

Idag var jag sen. Sen till ett möte och jag hann helt enkelt inte laga lunch eller planera värst mycket alls innan jag rusade mot tåget. Väl i stan hade jag 20 minuters lucka och då slank jag in på ett ställe jag länge velat äta på, Primaten. I den lilla butiken kan man köpa allt från frukost ”to go”, fräscha lunchlådor, klassisk fika a la kanelbulle och kaffe, till en så kallad ”fredagspåse” fylld med ekologiska och närproducerade råvaror, ingredienser och produkter för att laga en trerättersmiddag hemma. Allt är gluten- och sockerfritt, inga råvaror är processade och inget innehåller kemiska tillsatser.

Man kan dessutom göra sin egen ”lunchkombo” där man väljer ett proteinalternativ, ett råkostalternativ och ett tillbehör. För 85 kronor fick jag en rejäl portion lax, yoghurtsås och en squash-sallad med äpple och apelsin. Supergott och riktigt mycket mat för pengarna faktiskt – så pass att jag bestämde mig för att spara lite av laxen för att äta till middag hemma. Nu anar jag att jag kan komma att bli värsta stammisen på Primaten…

primatenlax

Idag är det ju dessutom den första december, och det betyder givetvis julkalender, tjoho! Som jag berättat tidigare har vi på Everyday stories en gemensam julkalender i år. Varje dag fram till jul öppnas en ny lucka och här kommer lucka nummer 1;

Everyday stories julkalender

I dagens lucka kan du eller någon du tycker om vinna ett yogakit från Abilica! Kitet består av yogamatta, block, yogarem samt yogabag att transportera mattan i.

För att vara med och tävla så svarar du på frågan:

Vilken yogalärare skulle du vilja yoga för och varför?

Sista dag att tävla är den 5 december.

Klicka här och fyll i dina uppgifter så är du med och tävlar om dagens lucka!

Julkalender Abilica

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar