inspirationstories Jul 2015

Klappar som gör skillnad på riktigt

Inför morsdag tidigare i år tipsade jag om lite olika saker man kunde ge mamma i det här inlägget. Ett av tipsen var att genom Läkarmissionen ge bort en säker förlossning till en fattig kvinna i Kongo eller Tanzania, för att sedan skicka vidare gåvobeviset till sin egen mor, som kanske lite ”redan har allt”.  På så vis värmer gåvan dubbelt och den gör faktiskt skillnad på riktigt. 

Idag vill jag tipsa om Läkarmissionen igen, och hur de hjälper oss hjälpa andra. För ja – en julklapp som gör skillnad på riktigt är nog den finaste klappen en kan ge till jul, eller hur?

Everyday stories julkalenderJulklappar som förändrar framtiden – hos Läkarmissionen.se hittar du julgåvor som verkligen kommer till nytta. Här är tre exempel:

Stöd till Panzisjukhuset, 60 kr
När allvarligt undernärda barn klarar av att äta själva är den värsta krisen över. Ge en julgåva som hjälper utsatta familjer i östra DR Kongo.

Skoluniform, ryggsäck och skor till Honduras, 100 kr
För de fattigaste familjerna, där föräldrarna själva ofta är analfabeter, är kostnaden för skoluniformer och material ett stort problem. Med skolpaketet ser du till att barn från slumområden i Honduras huvudstad Tegucigalpa kan börja skolan. Bristen på skolgång och utbildning gör att det är svårt för människor att ta sig ut fattigdom, därför är stöd till utbildning den bästa ”hjälp till självhjälp” som du kan ge.

Griskulting till Nicaragua, 250 kr
Deltagarna i projektet är oftast ensamstående mammor som också går kurser för vuxna analfabeter. Grisuppfödningen ger dem en möjlighet att tjäna ihop pengar till skolavgifter, sjukvård och andra viktiga saker.

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. Tack vare gåvor från privatpersoner i Sverige kan man varje år förmedla omkring 100 miljoner kronor till hjälpinsatser i fyra världsdelar.

Julkalender Läkarmissionen

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar