Inspiration och pepp Vardagsuppdatering

Mammas dag

När jag satt i bilen häromdagen hörde jag på radion att den dag det rings flest telefonsamtal på hela året är morsdag. Inte nyårsafton, inte julafton, inte någon av alla högtider som firas med dunder och brak världen över utan morsdag. Det var fint, tyckte jag.

Det är väl lite olika hur man ”firar” morsdag. Jag har vänner i vars familj man verkligen just firar, som en riktig högtid, men jag kan inte riktigt påstå att det varit värsta grejen i min egen. Men eftersom jag gillar och uppmuntrar alla tillfällen att göra någon man tycker om glad, visa lite extra kärlek och tacksamhet, så tycker jag såklart att också morsdag är ett finfint påhitt och ett bra tillfälle att göra nyss nämnda finheter för mamsen.

Utöver att visa uppskattning och ge några extra kramar, kanske man vill ge en liten present också. Och ibland när man gärna vill ge något fint till någon man tycker om, kan det vara rätt himla klurigt att veta vad. Därför har jag här samlat några tips på grejer jag själv gillar att ge bort. Inte bara för morsdag utan det här är tips man såklart kan ha i bakhuvudet vid andra tillfällen värda att fira.

Skippa konsumtionshets – ”fira” helt andra dagar istället!

Ett häfte med presentkort för mamma att använda när hon vill. Saker som ”bli serverad finmiddag en tisdag” eller ”biobesök med tillhörande snacks” eller varför inte ”spakväll” ? Exakt vad man skriver på lapparna beror ju på vem ens mamma är, och vad just hon gillar, men små saker i vardagen brukar vara uppskattade. För helt ärligt; hur stor är sannolikheten att den där kvällen din mor egentligen inte alls orkar laga middag själv, eller verkligen är i behov av lite hemma-spa, råkar vara just precis på morsdag..? Inte så värst stor nej.

Så fram med färgpennorna, blocket med de fina arken och klistermärken som glittrar. Klipp och klistra, var personlig och finurlig. Garanterat en väldigt uppskattad present, och det inte bara den 31a utan flera gånger framöver – hur bra!?

morsdag4

Bor mamma långt bort?

Skicka lite kärlek på posten. Här är ju till exempel hela konceptet med Ec-go! bag så himla passande; plocka ihop en påse ”gott som gör gott” och skicka till mamma. Enkelt, och garanterat en uppskattad present – för vem gillar inte hälsosamt gottis och finchoklad? Nu inför morsdag har de en speciell morsdag-bag (här) och med den kan man såklart skicka en personlig hälsning till mamma. Jag såg förresten att man kan tävla om en sådan på instagram.

morsdag2

Har din mamma redan allt?

Ge en annan mamma en säker förlossning, och ett barn en bättre start i livet. Trots att nästan all mödradödlighet går att förhindra, dör en kvinna varannan minut till följd av komplikationer i samband med graviditet eller förlossning. Genom Läkarmissionen (klick) kan du ge bort en gåva som ger en fattig kvinna i Kongo eller Tanzania en säkrare förlossning. Här hittar du läkarmissionens olika gåvor, man kan skicka ett sms och får då ett fint gåvobevis + bild att skicka vidare till sin egen mamma.

morsdag1

bilder lånade från läkarmissionens hemsida

Ge bort en upplevelse

Se till att mamma har ett fint minne! Finns väl egentligen ingen bättre present? Gör något ihop, som ni båda tycker om och där ni har roligt. Stort eller litet – här handlar det ju om känslan något ger, mer än vad man faktiskt ägnar sig åt. Det kan vara ett träningspass ni sällan tar er tid att genomföra ihop annars, eller bara den där fikan på stan som aldrig blir av i vardagsstressen. Hyr en old school hyrfilm i videobutiken (joodå, de finns fortfarande. Allt är inte netflix och över nätet, faktiskt) poppa popcorn och mys i soffan. Eller, fråga bara mamma vad hon vill göra och organisera så att alla eventuella ”måsten” röjs undan. Du vet; rasta hennes hund och dammsug lägenheten medan hon tar ett långt bad, be brorsan sköta tvätten och beställ hennes favoritmat från favoritrestaurangen.

Ja – det var några tips från mig! Har du något riktigt bra tips på present eller sätt att uppvakta mamma på morsdag? Dela med dig i kommentarsfältet vetja! 🙂

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  23 maj, 2015 at 17:17

  Jag och mina syskon ska skänka en säker barnafödelse till en kvinna i Tanzania, tack så HIMLA mycket för tipset! 😀

  • Svara
   roethlisberger
   23 maj, 2015 at 17:46

   Vad roligt att mitt tips var ”till nytta”, gör mig jätteglad! Er mamma (för att inte tala om den kvinna ni hjälper i Tanzania, såklart) kommer garanterat uppskatta den fina gåvan! Kram

 • Svara
  Liselott
  23 maj, 2015 at 17:17

  Jag och mina syskon ska skänka en säker barnafödelse till en kvinna i Tanzania, tack så HIMLA mycket för tipset! 😀

  • Svara
   roethlisberger
   23 maj, 2015 at 17:46

   Vad roligt att mitt tips var ”till nytta”, gör mig jätteglad! Er mamma (för att inte tala om den kvinna ni hjälper i Tanzania, såklart) kommer garanterat uppskatta den fina gåvan! Kram

Lämna ett svar