inspirationstories Jul 2015

Årets julklapp (?)

Förra årets julklapp var aktivitetsarmbandet – i år är det robotdammsugaren. Det kan tyckas vara två direkta motpoler kanske, men vid närmare eftertanke handlar det nog främst om tid. Tid att göra roligare saker, och då är väl egentligen alla tänkbara ”hjälpredor” i vardagen verktyg vi uppskattar. Antar jag, även om just robotdammsugare inte står på min egen önskelista till jul kanske… Därför vill jag idag, på uppdrag av cdon.se, dela med mig av några förslag på klappar JAG tycker är värda titeln ”årets julklapp”.

MÅLARBÖCKER FÖR VUXNA
Jag skrev om det redan i början av sommaren (här) när jag köpte min första målarbok, och har skrivit om det flera gånger sedan dess. Att färglägga olika motiv är otroligt effektiv mindfulness, och jag tycker verkligen att det är en grym julklapp! För en fin peng dessutom – en stor inbunden bok med 100 motiv att färglägga, precis den jag har själv, kostar nu 86 kronor på cdon (här).

Tips! Det här julklappspaketet innehåller 3 målarböcker och 12 färgpennor, och med en prislapp på 262 kronor toppar det min julklappstips-lista!

mindfullnesscolouringbook

ÄTBARA TING
Jag kommer aldrig sluta rösta för ätbara klappar! För alla vettiga människor uppskattar goda grejer, helt enkelt. Personligen gillar jag inte att ge saker ”bara för att”, utan har jag inte en specifik idé på vad jag ska köpa till någon så brukar jag knåpa ihop fina korgar. Korgar som jag fyller med tanke; tanke på personen jag vill ge den till, vad just hen gillar. Oftast brukar en korg se ut ungefär såhär:

  • Något att äta direkt – godisbitar eller snacks i portionsstorlek, exempelvis choklad (otippat förslag från mig va). Själv tycker jag chokladkakorna från Chocolate & Love passar ypperligt att ge bort, inte bara är de jättegoda utan de är dessutom himla fina att se på.
  • Något att dricka – beroende på vem korgen ska till, och vad hen gillar, brukar jag lägga i någon form av dryck. Det kan vara te eller finkaffe, eller någon rolig/ny/ovanlig kall dryck. Ibland har det blivit en fin flaska vin från systemet också, som sagt; beror på vem mottagaren är.
  • Något att använda senare – antingen till mat eller bak, men någon spännande grej till skafferiet är ett kul inslag. Kryddor och smaksättare, mjöler och nötsmör, eller varför inte en snygg flaska med en lite lyxigare olivolja eller balsamvinäger?

Tips! En detalj som piffar till och bidrar med ”lyxkänsla” är en snygg förpackning/design. Fina mönster, retro plåtburkar och vackra flaskor… åh! Några av mina favoriter när det gäller just ”ytan” är Biofood, PUKKA och Renée Voltaire.

julklappatbart

Avslutningsvis några småsaker olika kategorier som jag tänker är bra klappar (som alla dessutom går att klicka hem från cdon, för såhär en kort vecka ifrån julafton är det faktiskt smidigt att kunna köpa allt från en och samma hemsida, eller hur?)

  • Träningsgrejer – allt från kläder till redskap till skor (jag är sugen på att ge mig själv ett par nya lyftarskor, får man göra så eller?)
  • Spel av olika slag – när allt stök och bök med lagande & ätande av julbord, julklappsutdelning osv är avklarat har vi i min familj en mysig tradition att spela sällskapsspel. Vi i den yngre generationen har dock börjat protestera lite mot familjens närmst antika upplaga av Trivial Pursuit, vilket jag tror kan vara en aktuell status hos fler familjer än min egen. Så sällskapsspel helt klart ett julklappstips, till hela familjen!*
  • Prylar till hemmet – en del människor behöver verkligen ingenting. Men att ha det fint hemma tror jag alla uppskattar, så inredningsdetaljer är faktiskt en riktigt bra julklapp! Just nu är jag själv inne i en period där dansk design är favoriten, inte minst House Doctor. Vill ha allt tack!

*liten oviktig notis, men på tal om spel*
Det kanske kommer som en chock, men en gång i tiden (närmare bestämt på Nintendo 64-tiden) var jag något utav en mästare på tvspel. Jag väljer att leva på gamla meriter och inte ge mig in i den världen igen, men jag har fått förklarat för mig att numera är Xbox One ”the shit”. Så har man spelintresserade familjemedlemmar är det, tydligen, xbox one som gäller nu. JamenOK varsågod för det tipset, hälsar spel-uppdaterade Fanny.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar