BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept

Nya smarriga shoppingfynd + Recept på No-bake Double Chocolate Brownie

Idag blir det dubbelt upp smarrigt här. Längre ner i inlägget hittar ni ett smarrigt recept på en No-bake Double Chocolate Brownie (aaaok, prova översätt det snyggt.. går ej) men först, ja först har jag ett tips till er som gillar att testa nytt spännande gotte.

Tipset heter The Protein Works. Ingen klocka som ringer? Inte så konstigt, TPW lanseras nämligen i Sverige ungefär precis NU. När jag nåddes av nyheten och dessutom fick chansen att lägga en liten ”att-testa-order”, var jag inte sen med att ta chansen utan klickade hem allt från nötsmör till proteintryfflar och nötbollar, till proteinpulver och cookies, till sötpotatischips och popcorn. Ja en hel drös spännande grejer med andra ord!

The Protein Works har tre grundprinciper när det gäller deras produkter; rent, beprövat och personligt. Vad det innebär, och mycket mer såklart, kan ni läsa om på deras hemsida – för här övergår jag nu till att visa er de saker jag själv provat hittills. För att slutligen bjuda på ett härligt chokladrecept. 

Det första jag la i varukorgen var tre byttor Jordnötssmör Luxe. Jag valde smakerna Choc Fudge Brownie, Toffee Fudge Crunch och Silky White Chocolate. Alla tre var löjligt goda, men ska jag utse en favorit blir det nog den med vit choklad.

TPW2 TPW1

Sedan provade jag både Proteincookies och Protein Nutties. Kakorna var goda, men framför allt så gillade jag nötbollarna, massa! Jag provade smakerna jordnötskrisp och choklad/hasselnöt, båda supergoda, och de påminner om bouncebollar kan man säga. Fast lite mindre, mer ”bite sized”, liksom. Bra pris dessutom; 199:- för en låda med 15 bollar, vilket betyder ca 13:- per boll.

Dessa Protein Nutties tillverkas för övrigt i TPW’s Proteinbageri, och görs på naturliga ingredienser som 100% nötsmör, kallpressad ekologisk kokosolja och ekologiska kakaonibs. I proteinbageriet görs även andra godsaker, som flap jack-bars och proteintryfflar, för hand. Kul grej, eller hur?! Vill du läsa mer om bageriet kan du göra det här.

TPW4

En lite småknäpp grej jag inte kunde låta bli att testa var Naked Protein Popcorn. Vad det är? Jo men ekologiska popcorn poppade i ekologisk kokosolja, sötade med stevia och boostade med vassleproteinisolat. Jo men det låter väl…gott? Hur galet det än låter, så var de faktiskt galet goda! Jag valde smaken frostad kanel, och den gigantiska byttan (100g må låta lite, men så väger ju popcorn cirka ingenting) försvann samma kväll som jag öppnade den. Kommer definitivt vilja ha igen!

Jag tog också hem chips av både sötpotatis och rödbeta. Det är 100% sötpotatis/rödbeta och jag måste säga att jag saknar sältan här. Men de var härligt krispiga och om jag hade klarat av att spara dem hade nog sötpotatischipsen gjort sig kalasbra till en nachotallrik, och rödbetschipsen hade jag krossat över en sallad med päron och getost… mums!

TPW3

Sååå – slutligen det utlovade receptet på No-bake Double Chocolate Brownie’s:

TPWDCB2

Botten:

 • 165g svarta bönor (kokta, sköljda och avrunna)
 • 2 msk kokosolja (jag använde neutral)
 • 3 msk jordnötssmör
 • 5 st färska dadlar, ≈67g (stora och riktigt mjuka) – givetvis urkärnade
 • 1 dl kakao
 • 1/2 tsk vaniljpulver
 • en nypa salt

Topplager:

+ 50-100g choklad

Gör såhär:

 • Börja med fudgen; skölj bönorna noga, gärna flera gånger, och låt rinna av. Kärna ur dadlarna.
 • Smält ihop kokosolja och jordnötssmör, mixa sedan ihop med resterande ingredienser till en helt slät smet/massa.
 • Bre ut i en rektangel på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen 1-2 timmar.
 • Andra lagret; Rör ihop jordnötssmör, fibersirap och mjölk.
 • Rör ner risprotein och blanda tills jämnt.
 • Smaka av med steviadroppar och flavdrops tills du är nöjd med smaken och sötman.
 • Bre ut över fudgen och ställ in i kylen en halvtimme eller så innan du toppar med smält choklad.

TPWDCB1

Du kanske gillar

6 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  6 januari, 2016 at 06:22

  SÅ otroligt mkt gott =)

 • Svara
  Genus
  6 januari, 2016 at 07:44

  Gillar konceptet med The Protein Works, roligt att ha proteinpulver, kosttillskott och träningstillbehör på ett pch samma ställe. Dock är det egentligen inte mycket som liknar mat där… bars, kakor, flaps, etc. allt sådant man egentligen ska bort ifrån och satsa på vanlig mat istället. En annan sak då man tittar på nötter, frön etc är ju också att det finns ekologiska varianter till motsvarande priser att få tag på…
  Jag tyckte deras musli såg bra lovande ut men även där lite mycket tillsatser och palmoljan till på köpet, tråkigt…
  Och vill man dra ner på socker i maten, varför ha socker i jordnötsmör? jag menar i de luxe varianterna, inte i det naturella smöret. Den naturliga sötman i jordnötter borde väl räcka i så fall, om man nu verkligen tycker det är viktigt att undvika ”onödigheter”

 • Svara
  ISA
  6 januari, 2016 at 16:13

  Svimmade nästan av, men hann tänka att den där ser perfekt seg-kletig ut!? <3

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  8 januari, 2016 at 15:05

  Nej men, sluta så gott det ser ut! Vill ha!!

 • Svara
  Frida
  10 januari, 2016 at 10:31

  Byter man ut risproteinet, passar casein ellet vassle bäst? 🙂

  • Svara
   roethlisberger
   10 januari, 2016 at 13:18

   Jag skulle köra på kasein i detta fall 🙂 hoppas det smakar!

Lämna ett svar