kitchenstories Tävling

Vinn nya boken ”RAW FIKA – fritt från gluten, mjölk och vitt socker”

Igår var det lördag och jag var tillbaka på STHLM RAW efter jul- och nyårshelgen. Denna vecka serverade vi en rätt som varit på menyn förut och är väldigt omtyckt: Raw Tacos! Omtyckt med all rätt, för den är verkligen helt gaalet god! Ni kanske såg min bild på instagram?

rawtacos

Det första jag gjorde igår morse, innan jag började förbereda maten, var att roffa åt mig ett ex av boken Raw fika – fritt från gluten, mjölk och vitt socker som släpptes nu i början av januari. Yes, mina fina chefer Marina och Maria kan numera stolt titulera sig som författare!

Boken är precis så fin som jag föreställt mig, med färgsprakande recept och underbara bilder tagna av fotograf Ulrika Ekblom.

rawfikabonniers1 rawfikabonniers3rawfikabonniers2

Jag frågade om jag inte kunde få tävla ut ett ex av boken till någon av er – och det fick jag!

Så här kommer två enkla steg att följa för chansen att vinna årets finaste bok:

 • Gilla STHLM RAW på facebook (här)
 • Kolla deras instagram (här) och kommentera i detta inlägg vad av allt gott i deras flöde du skulle vilja smaka. Ja, jag vet – det svåra är att välja bara en sak.

Pssst! Jag kommer dela bilden ni ser här nedanför på min instagram, en repost med taggen #fannysthlmraw ger lite extra vinstchans. För jag tycker vi bör sprida ordet och uppmärksamma den här boken, det är Marina och Maria såå värda!

rawfikafannymbok

Glöm inte att skriva din mailadress när du kommenterar så jag kan kontakta vinnaren. Tävlingen avslutas på fredag (15/1)

Du kanske gillar

27 Kommentarer

 • Svara
  Ia Wilson
  10 januari, 2016 at 14:07

  Lingonberry and liqourice cheesecake ???

 • Svara
  Jessica
  10 januari, 2016 at 14:13

  Jag skulle vilja prova lingon och lakrits cheesecaken. Låter som en magiskt god kombination.

 • Svara
  Emma/Itsallaboutwellness
  10 januari, 2016 at 14:23

  Jag är så sjukt förtjust i morotskaka, skulle kunna äta en bit varje dag. Därför skulle jag vilja testa deras morotskaka som jag sett på ett par bilder. Blir lika sugen varje gång + att man kan äta den med gott samvete om den är från sthlmraw. ☺️

 • Svara
  Kicki
  10 januari, 2016 at 14:58

  Jag skulle jättegärna vilja smaka deras Blueberry pie 🙂

 • Svara
  Fanny
  10 januari, 2016 at 15:34

  Ååå jag blir så inspirerad av deras instragram 🙂 Jag har faktiskt gjort en egen variant av deras chokladbollar (tyckte deras såg smarriga ut och ville reste, resultatet blev väldigt bra)!! Men jag skulle gärna vilja pröva smoothien, alivefoods, som de postade för 4 veckor sedan för jag har svårt att få en bra smoothie (tro mig, jag har prövat flera gånger).

  Hoppas på det bästa
  Fanny ???

 • Svara
  Sofia
  10 januari, 2016 at 16:39

  Hej!

  Hjälp va kul!! Älska!!! Jag är lite ledsen jag missade blåbärspajen, verkar otrooooooligt krispig och härlig. Precis som en paj ska va ?.

 • Svara
  Marina
  10 januari, 2016 at 17:33

  Hjälp va svårt! Men jag fastnade för ”matcha/lime mousse cake ”

 • Svara
  Sara M
  10 januari, 2016 at 17:39

  Jag har gillat deras facebooksida och vill delta i tävlingen! 🙂

  ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHH så svårt att välja! Men jag skulle nog välja deras rawmazing kladdkaka som de gjorde på kladdkakans dag, för jag ÄLSKAR choklad, och då menar jag verkligen ÄLSKAR!

 • Svara
  Nina
  10 januari, 2016 at 17:56

  Otroligt gärna med och tävlar! Vilken drömbok!

  Jag tycker ”jultallriken” ser magisk ut – den skulle jag med glädje äta nu med, även om julen är över.

  Ha det så bra! Jag hoppas på tur – kram 🙂

 • Svara
  Marielle Lundvall
  10 januari, 2016 at 18:00

  Kan ju inte annat än att hålla tummarna stenhårt för att vinna den boken och testa massa nya smarriga recept! Vill speciellt testa deras choklad- och minttårta, men listan är lång 😉

  Ha det bäst! 🙂

  Hälsningar Marielle
  lundvall.marielle@gmail.com

 • Svara
  mikaela
  10 januari, 2016 at 20:42

  åååh chokladtryffel tårtan med chaigrädde!!! <3

 • Svara
  Linda Assarsson
  10 januari, 2016 at 23:12

  Lätt val för en chocoholic som jag : rawmazing kladdkaka!!
  Alltså…ser såååå go ut ju 🙂

 • Svara
  Genus
  11 januari, 2016 at 06:04

  Jag tycker luncher ser jättegoda ut, noodles med curry och avokado måste prövas!

 • Svara
  Jonna
  11 januari, 2016 at 07:05

  Rawmazing kladdkaka eller chokladtryffel tårta, är ju galen i choklad 🙂

 • Svara
  Sofia
  11 januari, 2016 at 07:46

  har gillat & delat 🙂 Jag skulle vilja testa deras raw kladdkaka/mudcake, chokladmonster som jag är 🙂

  Kram!

 • Svara
  Oda
  11 januari, 2016 at 08:44

  ”Ha! Enkelt!”, tänkte jag och började scrolla……
  Men deeeet var inte så lätt nej! Efter några minuter av ”Mmmmmkladdigt, åh lakrits, jaaaaa cheeseca…. choklad!”
  – så har jag bestämt mig för Chokladtryffel- tårta med chaigräddde *.* (tror jag;) )
  Kram!

 • Svara
  Katarina
  11 januari, 2016 at 09:32

  Åh, vilken fin tävling. Jag vill ju testa allt, men om jag måste välja en så definitivt blueberry pie, yummy!

 • Svara
  Amanda
  11 januari, 2016 at 18:18

  Åh jag dog för pepparkaksbollarna som serverades under julen (trots att jag inte är något fan av pepparkakor annars) och skulle allra helst vilja prova alla de andra fantastiska bollarna och cheesecaken med matchapulver eller blåbär!! Förutom den underbart goda maten förstås – never a disappointment..!?

 • Svara
  kamilla
  11 januari, 2016 at 20:36

  Sååå… jag vill absolut testa rawmazing kladdkaka!! Är chokladälskare whats so ever!!! <3

  muk muk milla

 • Svara
  cattastroph
  12 januari, 2016 at 13:05

  Åh, den boken bara måste jag ha! 🙂 Har ingen allergi mot varken gluten eller laktos… eller inget utrett/testat hos läkare. Men jag VET att jag är känslig mot gluten, mår skit. Ibland tycker jag mig reagera på mjölk. Och VÄRST kombinationen gluten och laktos.

 • Svara
  Rawfoodbloggen.se
  12 januari, 2016 at 15:57

  Underbart det är att rawfooden blomstrar världen över. Så mycket kreativitet som bidrar med näring till våra kroppar istället för att dränera dem. Jag hade gärna fortsatt inspireras av en ny kokbok. Titta gärna in på min blogg där jag försökte dra mitt strå till stacken idag, genom att lägga ut ett recept på hallonsmoothie med en basilikatwizt.

 • Svara
  Matilda
  12 januari, 2016 at 18:36

  Den boken skulle man ha haft! ?

  Precis som du förutspått var det väldigt svårt att välja bara en sak…
  Men som den sanna norrlänningen man är kunde jag inte scrolla vidare efter att jag hittade bilden på en cloudberrycake.
  Hjortron ?

  Självklart vill jag vara med och sprida ordet, vilket resulterade i en delning på insta!

  Kram
  /Matilda

 • Svara
  josefine lindström
  12 januari, 2016 at 22:26

  Utan tvekan, lingon/lakrits/chai raw food tårtan! Den ser gudomligt god ut! Älskar färgen på den med. Räcker med att gå in på deras instagram så får man en stor dos av inspiration.

 • Svara
  Moa Ljung
  13 januari, 2016 at 09:58

  Åh, så svårt att välja! Gottegris som jag är skulle jag vilja ha en liten buffé av olika gottigheter som gör fint för både kropp, knopp och själ, och måste jag välja så skulle den bestå av :
  Saffranscheesecake, chokladbollarna med ingefära och citron samt de med maca och bipollen, och slutligen en rejäl (eller två? Tre?) cupcakes med choklad och rödbeta som Sthlm RAW laddade upp i höstas.
  Detta skulle avnjutas framför ett avsnitt Sex and the city med lillasyrran och tända ljus! Yum!
  (Gillar och följer Sthlm RAW sedan länge)

 • Svara
  Lise-Lotte Andersson
  13 januari, 2016 at 15:57

  Banana bread donuts with Carmel frosting ser ju gott ut.
  liselotteandersson69@gmail.com

 • Svara
  Ida
  13 januari, 2016 at 20:00

  Men herregud, ja du har inte fel om att det är svårt att välja! Men som den stora chokladfis jag är har jag väl inget annat val än att välja den där fina kladdkakan, attsingen du. Nomnomnom. (Hur har jag missat dessa tjejer?!) https://instagram.com/p/_6eWmZrGrs/

 • Svara
  Sofia
  23 januari, 2016 at 20:06

  Nyfiken på vem som vann!? Hållet tummarna fortfarande! 🙂 Kram

Lämna ett svar