inspirationstories Vardagsuppdatering

Akustiska toner och färgpennor

När livet och vardagen snurrar på i en väldig fart, behöver jag anstränga mig mer än någonsin för att göra precis tvärtom, för att faktiskt vila. Varva ner. Jag har ofantligt svårt att ”bara va”, jag vet verkligen inte hur man gör. För jag tycker alltid att det finns massor att göra.

Just nu, är det två saker som funkar någorlunda för att lugna mig för en liten stund; det är akustiska spellistor på spotify (se några list-tips längre ner i inlägget) och det är mina målarböcker. De morgnar jag inte har bråttom iväg någonstans sitter jag och färglägger en halvtimme eller så efter frukost. Jag försöker sitta en halvtimme varje kväll också, även om jag ska erkänna att den halvtimmen är betydligt svårare för mig att liksom ”få till”… och eh, just därför behöver jag den förmodligen extra mycket. Men, återigen – babysteps. Varje gång jag tar mig tid med färgpennorna är väl spenderad tid, så jag väljer att se den istället för tiden jag inte tar mig.

malarbocker1malarbocker3malarbocker2malarbocker5malarbocker4

Det finns otaliga akustiska spellistor på spotify att välja och vraka bland (bara sök på ”acoustic”) men just nu är jag inne i en period då jag gillar covers lite extra mycket och tycker därför om den här listan. Annars har jag sparat och lyssnat på till exempel Afternoon Acoustic och Absolute Acoustic.

Ja hörrni. Det här är alltså så nära mindfulness-träning jag kommer, i alla fall just nu. Hur bra är du på mindfulness?

Du kanske gillar

9 Kommentarer

 • Svara
  Jessica
  24 januari, 2016 at 20:37

  Jag har flera olika mindfullness appar och klarar nu att sitta i 10 minuter utan problem. Kan rekommendera appen headspace som var anledningen till att jag lärde mig att slappna av. I den appen får man hela tiden jobba sig upp till nästa nivå, vilket gjorde mig nyfiken och motiverad att fortsätta ☺️

  • Svara
   roethlisberger
   25 januari, 2016 at 03:13

   Jag laddade faktiskt ner den för några dagar sedan! Men ja…inte, du vet, provat än.. Sådär som det blir ibland. Förresten! Tänkt skriva till dig typ hur länge som helst; såg dig i dokumentären, och åh vad jag känner igen mig i ungefär allt du säger och beskriver. Tack för dina kommentarer här i bloggen, de uppskattas!

   • Svara
    Jessica
    26 januari, 2016 at 11:58

    Haha, ja jag vet hur det är. Vet inte om jag ska säga att det är bra eller dåligt att du kände igen dig men vi kör på bra. Alltid skönt att känna att man inte är ensam ☺️

 • Svara
  Anna
  24 januari, 2016 at 22:03

  Jag har också den gröna målarboken och kan verkligen försjunka i den. Men på sista tiden har pussel blivit det som får tiden att rinna iväg och stressiga tankar att försvinna. Rekommenderar verkligen pussel ?

 • Svara
  Anna - Trend o träning
  25 januari, 2016 at 05:56

  Vackert Fanny! Och mysig sysselsättning. Jag vill också komma igång och rita mer, men gör det helst på fri hand.

  Kram & ha en fin vecka <3

 • Svara
  Marja - Baka Sockerfritt
  25 januari, 2016 at 09:45

  Jag kanske också borde köpa en sådan målarbok, det skulle nog jag behöva…

 • Svara
  Sara
  25 januari, 2016 at 10:07

  Mjaa jag är väl inte heller så där bra på mindfulness som jag skulle önska.. Men som du säger- små steg i taget.. Har precis hittat tillbaka till att kunna läsa en bok i lugn och ro en stund innan sovdax – så himla glad över det framsteget för det var något jag ALLTID gjorde förr 🙂

 • Svara
  Anna Jansson
  25 januari, 2016 at 17:41

  Jag fastnade också för målarböcker, så himla skön avkoppling att bara smälta in i!

 • Svara
  Emmi i Österrike - explorista.se
  25 januari, 2016 at 20:36

  Vilka fina bilder! Har inte testat målarböcker, men kan tänka mig att det är skön avkoppling. Jag designade min trädgård för typ två år sen, då satt jag och ritade en massa, det är kul att få vara lite kreativ!

Lämna ett svar