COPYCATS & DIY Efterrätt och gotte GODIS kitchenstories Kost Recept

Copycat : Ginger Chew Mango

Sååå, vilka av er minns min copycat-version av Renée Voltaires godis ”Ginger Chew Peanut”? De gudomligt goda, söta kolorna med smak av ingefära och jordnöt.

Det var ju bara en tidsfråga innan jag testade att göra en egen variant också av ingefärskolorna med mango. Precis lika enkla att göra, och lika dundergoda (med andra ord minst lika lätta att äta) som jordnötsvarianten. Min plan var att mixa mango till en slät puré, meeeen min stavmixer dog mitt i allt. Såklart. Så istället mosade jag mangon med en gaffel, så ordentligt jag hade tålamod till. Det blev bra ändå och nu såhär i efterhand tänker jag att lite småbitar av färsk mango är ju mest bara nice?

gingerchewmango1

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en behållare av något slag, exempelvis en normalstor lunchlåda (ca 10×20 cm) och riv ingefäran. Ställ åt sidan.
  2. Skär mangon i bitar och mixa till en slät puré (eller mosa med en gaffel, alternativt finhacka med en kniv, fruktköttet så gott det går/så noggrant du orkar). Ställ åt sidan.
  3. Rör ihop sukrin, sirap och grädde i en kastrull och låt koka upp.
  4. Rör om då och då och koka upp till ca 125°C. Var försiktig på slutet så du inte bränner kolan.
  5. Dra kastrullen från värmen och rör ner mango och ingefära.
  6. Häll kolan i den bakplåtspappersklädda burken och låt svalna.
  7. Skär kolan i bitar och (om du känner för det) slå in dem i smörpapper.

Jag förvarar mina kolor i kylen, men de håller formen utan problem även i rumstemperatur. Om man nu av någon orsak känner för att ställa fram dem att titta på, istället för att bara äta upp, eller så.

gingerchewmango2

Du kanske gillar

4 Kommentarer

Lämna ett svar