Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Recept

Kontraster i desserter

Den perfekta desserten ska i min mening innehålla kontraster. Några kontraster jag gillar lite extra när det kommer till desserter är sött som möter syrligt, varmt som möter kallt, krämigt som möter bitigt Har du någon annan favorit?

Dagens desserttips har i alla fall alla de kontraster jag nämner – och är dessutom väldigt enkel att göra! Huvudrollen har en kolasås med smak av tranbär, som är lika god kall som varm, helst ihop med en riktigt god och gräddig vaniljglass. Vill man få in lite syrlighet i sin dessert passar en tjockare matyoghurt kanon också, så som turkisk- eller grekisk yoghurt, smetana eller något växtbaserat alternativ.

KMdesserttranbar

Kolasåsen är min vanliga favvo (klick), och det är alltså den som tar lite tid att göra, resten är i princip bara ”ihopbygge”. Självklart kan man använda färdig kolasås om man vill ha en ännu snabbare dessert, men glöm i så fall inte att röra ner tranbärspulvret på slutet! Tranbärspulvret är en nyhet från Kung Markatta som balanserar upp kolans sötma perfekt i den här desserten, och även om jag inte provat det (än) så kan jag inte tänka mig annat än att andra bärpulver gör sig super i ”det här formatet” också. Tror att jag testar med blåbär nästa gång!

Receptet hittar du HÄR på Kung Markattas hemsida, bland många andra goda grejer jag skapat på uppdrag av dem.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Rund är också en form!
  4 februari, 2016 at 18:17

  Sött och SALT skulle jag nog säga. 🙂

 • Svara
  Lotta
  6 februari, 2016 at 11:09

  Tjo! Jättehärligt recept och ÅH vad spännande med massa nya bärpulver – men jag vill väl väl mest bara säga att jag fortfarande läser din blogg 42 gånger i veckan och kollar instagram dagligen även om jag inte hinner kommentera särskilt mycket mellan varven (livet är superhektiskt på ett alldeles fantastiskt sätt just nu) – det är och förblir min lilla guldkant på vardagen!

  I sommar kommer allt ha lugnat ner sig så då blir jag mer aktiv igen. Fortsätt vara så fantastiskt som du är och ta hand om dig vännen – det är jättehärligt att se hur mycket du pysslar med!

Lämna ett svar