inspirationstories Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

”eftersom det här försöket misslyckades är jag nu ett steg närmare att lyckas”

Paolo Roberto kan uppfattas kontroversiell i många sammanhang, och det går inte att förneka att hans åsikter och uttalanden ofta skapar diskussion och debatt. Precis som dryga 127 tusen andra människor så följer jag Paolo på instagram och för några veckor sedan skrev han en så väldigt bra och viktig text som jag direkt sparade i telefonen för att ta upp här med er. Såhär skrev han;

Här kommer tre viktiga ord: Det är okej! Du kommer att missa mål du satt upp och det är okej! Var inte för hård med dig själv. Om du aldrig misslyckats med något så är dina mål för blygsamma. Du kommer alltid att misslyckas med saker för bara den som aldrig försökt har aldrig misslyckats. Det viktiga är att inte packa upp och bosätta. För det enda som inte är okej är att ge upp!

För även om man egentligen vet att det är okej, så tror jag att jag talar för fler än mig själv när jag erkänner att ibland glömmer jag det ändå. Ibland glömmer jag att det är okej. Jag glömmer att det inte bara är okej att misslyckas utan det är ju faktiskt också det enda som visar att man försökt alls. Kanske gör man det tio gånger, kanske tusen. Det enda man kan vara helt säker på, är att utan de där försöken så kommer man garanterat inte att lyckas.

Efter en intensiv 10-timmars jobbsöndag tog jag och en vän en kvällsutflykt till Wenngarn Sportcenter igår för ett kvällspass. Jag var supertaggad och såg fram emot att marka, och planerade att köra tungt. Det gick absolut inte och gårdagens pass kvalar in på listan över mina sämsta pass någonsin. Men – jag var glad ändå, och genomförde mina 6 set som jag tänkt ha som inledning men som istället blev allt jag gjorde. Jag försökte, jag misslyckades med kvällens uppsatta mål, och det är så himla okej. Jag vet ju det, egentligen, ibland behövs bara en liten påminnelse.

m10a

Jag brukar tänka såhär: de gånger saker inte går som jag tänkt, hoppats eller önskat så vänder jag på det och säger till mig själv ”eftersom det här försöket misslyckades är jag nu ett steg närmare att lyckas”. Det funkar faktiskt riktigt bra, testa du också!

Du kanske gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Erika
  11 april, 2016 at 09:52

  Vilket bra inlägg, en viktig påminnelse 🙂 ska spara det och ta fram när jag behöver!

 • Svara
  jeanna / bliss junkie
  11 april, 2016 at 18:09

  Mer än ok Fanny, också oundvikligt, lärorikt och BRA att missa mål ibland. En lär sig så mycket grejer på att ”misslyckas”. Som en aldrig lär sig om en bara lyckas jämt.

Lämna ett svar