Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Gräddig kantarell-middag

Härom dagen knackade min mamma på dörren och räckte över en burk torkade trattkantareller. Åh, det måste ändå vara bästa sortens överraskning!

Min favvogrej alla gånger när det kommer till svamp är gräddiga stuvningar. Allra helst med ost i någon form, och färska örter. Sagt och gjort – idag köpte jag en kruka persilja och fetaost för att snabbt slänga ihop en enkel, men ack så god gryta att höst-mysa med! Jag gjorde den vegetarisk då jag hade en öppnad förpackning vita bönor i kylen, men det går såklart lika bra med kyckling eller lövbiff också, fisk tror jag inte passar jättebra men ja… gott plus gott är ju ofta gott, så kanske?

bonkantarell1

Som sagt, det här är enkelt och faktiskt hur jag oftast lagar min vardagsmat. Det ska gå fort för oftast är jag på språng eller kommer från gymmet och vill då bara ha mat snabbt. Så på hög värme fräser jag först rödlök och vitlök mjuk, sänker sedan värmen lite och häller i grädde, ”protein-källa” (denna gång vita bönor alltså), färska örter (persilja) och trattisar.

bonkantarell3

Kryddade gjorde jag idag med mina tre mest använda smaksättare: Renées Original Lantbuljong, natural umami och vitpeppar. Buljongen är väldigt salt i sig så inget mer salt behövs, tycker jag.

bonkantarell4

Jag låter det puttra ihop och bli riktigt krämigt och gött, slänger över på en tallrik, toppar med smulad fetaost och mer färsk persilja. That’s that och jag är mer än nöjd med min måndagsmiddag som avnjöts mellan jobben! Vad åt du till middag idag??

bonkantarell2

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Liselott
  20 oktober, 2014 at 17:35

  Vegetariska rödbetsbiffar (du vet hur du är med pumpor? Så är jag med rödbetor. Så djävulskt lycklig just nu) med rotfruktsmos, chilirostade kikärter och broccoli. You know, typical studentmiddag.

  Jag älskar att jag älskar att laga mat <3

 • Svara
  Liselott
  20 oktober, 2014 at 17:35

  Vegetariska rödbetsbiffar (du vet hur du är med pumpor? Så är jag med rödbetor. Så djävulskt lycklig just nu) med rotfruktsmos, chilirostade kikärter och broccoli. You know, typical studentmiddag.

  Jag älskar att jag älskar att laga mat <3

 • Svara
  Camilla
  21 oktober, 2014 at 08:32

  Igår åt jag fransk linssoppa. Min favorit när det kommer till svamp är risotto och gärna både trattkantareller, svart trumpetsvamp och röd trumpetsvamp.

 • Svara
  Camilla
  21 oktober, 2014 at 08:32

  Igår åt jag fransk linssoppa. Min favorit när det kommer till svamp är risotto och gärna både trattkantareller, svart trumpetsvamp och röd trumpetsvamp.

Lämna ett svar