BARS & RUTOR GODIS Recept

Salted Caramel Crunch-bitar

Här kommer ett jäkla kanontips på gottis att göra! Jag gjorde dem igår och hela familjen (inklusive två kräsna barn) älskade dem! Jag gick upp tidigt imorse för att hinna fota dem innan de *spårlöst försvann*….

Idéen till dessa söta små bitar fick jag när jag gick ett varv inne på Willys igår. När jag plockade på mig fredagschipsen noterade jag en nyhet från OLW, nämligen bönbollar i smaken Salted Caramel. Jag har smakat deras bönbollar i andra smaker tidigare, och är inget större fan tyvärr, men när jag såg denna tänkte jag direkt på att man skulle kunna inkludera bollarna i bakverk och sötsaker… Så, jag köpte med mig en påse och satte igång direkt jag kom hem. Det behövs inte många ingredienser till detta recept, bara bönbollarna, sötströ, fibersirap och proteinella. Plus choklad att toppa med, då.

Jag gick alltså all in med salted caramel-smaken. Proteinellan är så makalöst god, jag äter den gärna med sked direkt ur burken… Så jag visste att den skulle göra sig perfekt i detta recept. Fibersirap ”binder ihop” det hela på ett grymt sätt, och choklad… ja att inkludera choklad behöver väl knappast motiveras? Pga gott, helt enkelt.


Salted Caramel Crunch-bitar

receptet ger ca 15-20 små bitar

Du behöver:

  • 1/2 dl sötströ, jag använde NICKS ”Use Like Sugar”
  • 1 dl mörk fibersirap, jag använde NICKS med honungssmak
  • 130 g Proteinella i smaken Salted Caramel
  • en nypa salt
  • 50 g bönbollar i smaken Salted Caramel
  • 80 g mjölkchoklad, jag använde Healthyco’s sockerfria mjölkchoklad

Gör så här:

  1. Krossa bönbollarna i en bunke, ställ åt sidan.
  2. Rör ihop sötströ, fibersirap och proteinella i en kastrull. Värm upp försiktigt och rör hela tiden, tills du fått en helt jämn, lite rinnigare, smet.
  3. Häll smeten över de krossade bönbollarna, tillsätt lite salt och blanda.
  4. Bred ut på ett bakplåtspapper och forma en rektangel, ca 1 cm tjock. Ställ in i kylen medan du smälter chokladen.
  5. Bred den smälta chokladen över botten, och ställ sedan in i kylen igen att stelna. Skär upp i bitar och njut!
  6. Förvara bitarna i kylen, eller om du vill i frysen.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar