lifestories Press & Event Vardagsuppdatering

(Allt är) Grym Kemi

Veckan som gått var helt klart en vecka av det intensivare slaget för min del, med långa och fullproppade dagar, men med många fina inslag summerar jag den ändå som en bra vecka. Ett fint inslag var i torsdags, då jag avslutade dagen med att ta en kvällstur in till stan för att gå på förhandsvisningen av UR:s nya serie Grym Kemi på Debaser Medis Biograf. Bästa möjliga sällskap fick jag också, av Daniel, och förutom att vi fick se två av avsnitten så blev vi även bjudna på både färgglada drinkar och mirakulinpiller.

Nej, du borde inte veta vad mirakulinpiller är. Både jag och Daniel höjde på ögonbrynen när vi vid ankomsten inte bara fick ta emot ett program för kvällen utan även två rosa piller. Den udda välkomnstpresenten fick dock sin förklaring senare när kvällens alla gäster fick gå loss på buffén som innehöll saker som citronskivor, mögelöst och vinägershots. Ja ni hör ju – klart den torsdagen går till historien som lite extra fin!

grymkemi28

Grym Kemi handlar om hur allt, från njutning till träning till brott, är kemi. Det är en av mina favoriter sedan länge, härliga Britta Zackari, som tillsammans med kemiprofessorn Ulf Ellervik i sju avsnitt med olika tema förklarar på ett lättsamt och underhållande sätt hur kemi fungerar. Serien har premiär på SVT den 11 maj med redan nu finns alla avsnitt uppe på nätet, kika Grym Kemi på URplay.

Vi fick i torsdags se två av avsnitten, det om sex och det om träning, och i helgen tänkte jag kolla in det första avsnittet, det om njutning, där Britta testar det där mirakulinpillret vi fick prova på förhandsvisningen. Jag rekommenderar dig att göra detsamma, för plötsligt blev ju kemi rätt underhållande!

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  J
  30 april, 2016 at 16:01

  Vad intressant! Jag älskar sånt här! =)

 • Svara
  Maria
  5 maj, 2016 at 17:29

  Stort tack för tipset!! Har kollat igenom hälften av avsnitten nu och det är så intressant och lyfts på ett underhållande sätt, så glad över att du tipsade om det 😀

  • Svara
   roethlisberger
   6 maj, 2016 at 19:56

   Åh vad kul att du också gillade det! Jag har sett näästan alla avsnitt nu jag med, och håller med dig om att det är både ”informations-nyttigt” och underhållande!

Lämna ett svar