BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Mellis & Kvällis MJUKA KAKOR & MUFFINS Okategorierat PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Chokladrutor med jordnötsmör, salt karamell & popcorn

Nej, jag kommer förmodligen aldrig tröttna på att skapa chokladiga ting. Det är alltid ett bra tillfälle att äta något gott innehållandes choklad i någon form. Så att fortsätta testa nya idéer känns liksom rätt självklart.

Att jag gillar att kombinera choklad med en rejäl nypa salt kanske du också noterat vid det här laget? En annan söt kompis till salt är ju karamell/kola, så att kombinera dem alla tre är att bädda för succé, let me tell you! Förra våren bloggade jag till exempel ett kanonfint recept på världens kanske bästa snacks: karamell- & chokladtäckta popcorn – har du inte testat det så TESTA! Idag tänkte jag dela med mig av ett gäng riktigt chokladiga chokladrutor med salt karamell, popcorn och jordnötssmör. Ja, nu hör ju.

browniesaltPBpop2

Jag är just nu i full gång och testar mig igenom The Protein Works härliga sortiment, och har redan hittat flera favoriter. Av förklarliga skäl kändes det viktigt att beta av de olika nötsmören först av allt. Inte minst serierna som heter ”luxe” och helt enkelt är jordnöts- och cashewsmör med olika smarriga smaksättningar.

Eftersom det varit väldigt uppskattat tidigare när jag samlat olika omdömen av produkter jag provat i ett och samma inlägg, är jag nu igång och gör ett sådant inlägg över allt jag provat från The Protein Works. Det kommer upp snart och sedan kommer jag givetvis fylla på allt eftersom jag provar mer grejer. Det tar lite tid att lista allting, leta upp eventuella länkar, formulera korta och koncisa omdömen, ibland inkludera lite info osv osv… men det är alltså på g!

TPWnotsmor TPWsyrup

I det här receptet har jag använt både jordnötssmör luxe i smaken ”salted caramel” och chokladsirap, två ingredienser som givetvis går att byta ut mot exempelvis neutralt jordnötssmör och valfri annan sirap (med-/utan chokladsmak). Men ja, som vanligt valde jag de ingredienser jag valde med en tanke bakom, så eventuella byten kan givetvis påverka slutresultatet en aning. Jag toppade med TPW’s popcorn i smaken ”sött & salt” (både denna popcorn-smak och den andra, ”frostad kanel”, är förövrigt TOKgoda! Helt klart en annan favorit ur TPW ’s sortiment) men här är det fritt fram att poppa egna popcorn, det blir säkert precis lika gott 🙂

Psst! Om du är nyfiken på The Protein Works och deras produkter ger koden FANNY15 dig alltid 15% rabatt på din order. Och när du registrerar dig som ny medlem kan du i rutan ”rekommenderad av en vän?” ange koden FR965802 för att få välja en bonusprodukt till din första order.

En sista bild på härligheten, sen kommer receptet!

browniesaltPBpop1

Du behöver:

 • 1 dl (45g) havremjöl
 • 1/2 dl (15g) fettreducerat jordnötsmjöl
 • 3/4 dl (30g) kakao
 • 35g vassle proteinpulver med chokladsmak, jag använde Tyngre’s kladdkaka
 • 3 msk sukrin gold (eller annan strösöting, gärna en ”gyllene” variant, så som kokos- eller muscovadosocker)
 • 1/4 tsk vaniljpulver
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk bikarbonat
 • en nypa salt
 • 1 helt ägg
 • 1 äggvita
 • 35 g (lite mer än 2 msk) peanut butter luxe i smaken ”salted caramel”
 • 1/2 dl chokladsirap
 • 1/2 dl mjölk
 • 2 dl (saltade!) popcorn

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 125 grader.
 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, ställ åt sidan.
 3. Rör ihop ägg, äggvita, jordnötssmör, mjölk och sirap tills helt jämnt i en annan bunke.
 4. Vänd ner den torra blandningen i den blöta och rör ihop till en tjock smet. Vänd ner popcornen på slutet.
 5. Häll smeten i en en ugnsform (jag använder en normalstor brödform i silikon) och grädda i ca 30 minuter.

browniesaltPBpop3

Du kanske gillar

8 Kommentarer

 • Svara
  Filippa och Julia
  14 juni, 2016 at 09:11

  Jag tycker det är så himla coolt att du lyckas baka så mycket med protein osv, jag har försökt ett par gånger men det blev inte alls bra haha. Du är verkligen duktig! Kram /Filippa

 • Svara
  Jessica
  14 juni, 2016 at 16:38

  Men jisses, vill äta upp telefonen just nu, så god ser den ut. Jag är inte så grym på att baka så jag vågar inte ens försöka. Önskar att du startade ditt eget varumärke så att man kunde köpa dina bakverk i butikerna. Jag skulle stå först i kö ☺️

 • Svara
  Jonathan
  16 juni, 2016 at 20:37

  ””FANNY15″ är inte en giltig kod” får jag tyvärr 🙁

 • Svara
  Hester
  20 juli, 2016 at 15:35

  A perfect reply! Thanks for taking the trubole.

 • Svara
  kredit ohne schufa positive erfahrungen
  22 oktober, 2016 at 15:13

  what an awesome coat, love that pic of you looking up!! And yes, I reckon you'd love Darwin, the heat is intense and the laid-back ifestyle is just like in Asia.xx.

 • Svara
  versicherungen online abschließen erfahrungen
  2 februari, 2017 at 15:43

  Great ideas! It's wonderful to get your kids more interested in eating their veggies. My kids are getting better about it as they are getting older! These ideas look FUN!

 • Svara
  kfz versicherung jährlich im voraus
  2 februari, 2017 at 16:40

  I agree with Vivien. When do we get to read about another LASD hunk?However, I want more of your Blood Vine stories. What’s happening in the Kan Asma world? Which new couple to we get to learn about?

 • Svara
  http://mygamecheats.pw/fifa-14-ultimate/fifa-14-ultimate-team-coins-hack/fifa-14-ultimate-team-free-coins-hack/
  8 april, 2017 at 14:00

  tidak perlu didesak untuk tubuh suruhanjaya diraja, polis malaysia diraja memang suruhan UMNO, bukan mat zain tak tahu dulu dia pun duduk disitu

Lämna ett svar