Ni har efterfrågat ett mer lättöverskådligt receptarkiv och jag lovar; jag är i full gång med att samla ihop mina recept för att ge er det. Eftersom jag inte har hittat något smidigare sätt att göra det på, sitter jag och ”manuellt” kopierar länkar i all jäkla oändlighet (600+ recept tar tid att gå igenom…) och det är skälet till att det hela tar lite tid. Men det är på g!
Dagens recept åker raka vägen in och upp på topplistan över favoritrecept, för dessa Chocolate Chip Blondies är inget annat än fantastiska! Det är dessutom ett ”rör-ihop-och-släng-in-i-ugnen”-recept och alla älskar sådana recept, eller hur?
Du behöver:
- 1/2 dl kokosolja (45g)
- 1/2 dl mandelsmör (55g)
- 1/2 dl + 1 msk agavesirap eller fibersirap gold
- 1 ägg (veganalternativ: chiaägg)
- 3 dl mandelmjöl (EJ fettreducerat)
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
- drygt 1/2 dl hackad choklad eller ”chocolate chips” (≈30g)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör/vispa (för hand) ihop kokosolja, mandelsmör, ägg och sirap i en bunke.
- Rör ner mandelmjöl, vaniljpulver, bikarbonat och salt och rör ihop. Tillsätt sist den hackade chokladen.
- Bre ut i en form (jag använde en brödform i silikon) och grädda i 15-20 minuter*.
- Låt svalna innan du skär upp (jag lät min övernatta i kylen innan jag skar upp bitar) och förvara sedan i kylen.
* jag tog formen ur ugnen efter 15 minuter och fick, som du kan se, en väldigt kladdig blondie.
3 Kommentarer
Jenny
30 juni, 2016 at 15:53Wow måste testas! Uppskattar väldigt veganalternavet också! Tack! Verkar som att du har lite att göra framöver med att sortera in alla recept i ett arkiv…!
Izzy Bruning
30 juni, 2016 at 18:37Wow these look amazing!
Izzy | https://plantbasedizzy.wordpress.com/
Emma
12 juli, 2016 at 11:50Wow säger jag bara!!! SÅ otroligt goda <3