COPYCATS & DIY GODIS kitchenstories Kost Okategorierat PROTEINBAK Recept

Salta hallon/lakrits-remmar

Måndag och full rulle här hemma hos mig. Jag tenderar ju att snöa in på saker i perioder, och just nu är jag mitt i en ”pyssel- & DIY-period”. Så, idag har jag täckt halva lägenheten i täckpapp för att måla och spraya, samtidigt som jag klipper och klistrar och bygger tavlor, skär sönder gamla prylar för att sätta ihop på nytt… osv osv osv. Ja och så gör jag godis! Något ska en ju sysselsätta sig med medan färgen torkar… 

Dagens gottis är en ny laddning av Salta hallon/lakrits-remmar, som är det tredje och sista recept jag tagit fram i samarbete med Svensk Sport Nutrition (första receptet var protein-snickers och det andra sura persikokuber). Lika gott som det låter, lovar!

remmarhallonlakrits

SALTA HALLON/LAKRITS-REMMAR || recept framtaget i samarbete med Svensk Sport Nutrition

Du behöver:

  • 180g hallon (jag använde frysta)
  • 1 skopa (25ml ) BCAA hallon/lakrits
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sötströ
  • 1/2 dl vit sirap, jag använde fibersirap clear
  • 2 msk gelatinpulver

”Garnering”: (ungefärliga mått)

  • 1,5 dl sötströ
  • lakritspulver, efter smak (jag använde ca 1 tsk)
  • en nypa salt (valfritt)

Gör såhär:

  1. Micra hallonen helt mjuka.
  2. Sätt en finmaskig sil över en liten kastrull och passera hallonen därigenom (detta för att få bort de små ”fröna”) så du har en klar hallonpure kvar i kastrullen.
  3. Tillsätt vatten och BCAA, rör tills jämnt. Rör sist ner sötströ och sirap.
  4. Koka upp på hög värme, och låt sedan koka ordentligt i 5-6 minuter.
  5. Dra kastrullen från värmen och strö över gelatinpulvret, vispa under tiden för att inte få gelatinklumpar.
  6. Häll smeten i en bakform i silikon (vanlig ”bröd-storlek”, ca 26cm på längden) och låt svalna helt i rumstemperatur. Minst några timmar men gärna över natten.
  7. Mortla ihop sötströ, lakritspulver och om du önskar en nypa salt. Har du ingen mortel går det bra att i en skål med höga kanter ”krossa” ihop med en gaffel.
  8. Klipp/skär godiset till remmar och vänd dem i sockerblandningen.

Förvara remmarna i rumstemperatur, antingen i en rymlig burk utan lock eller en plastpåse (ej försluten).

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Karin Nilsson
    14 september, 2016 at 09:11

    Tack för Din härliga stil med recept och idéer som nu ska ta mig in i en ”ny värld”. Kan Du kolla BCAA-länken ovan för den funkar inte!? Jag har sökt runt men blir inte klok på vilken produkt det är… Är lite nybörjare på produkterna Du använder och vill lära mig mer!

Lämna ett svar