Mug Cake är inget nytt, jag vet. Inte heller protein-versioner av detta smidiga och snabbgjorda ”bakverk” är värst nytt. Men efter att jag nu har gått i flera veckor och tänkt att ”det borde gå att göra muggkakor med pudding som bas” tog jag mig igår äntligen tid att också testa – och så bra det blev!
KLADDKAKA (i en kopp)
2 portioner:
- 1 Barebells proteinpudding med chokladsmak
- 2 msk (15g) kakao
- 1/2 dl (18g) chokladsmakande vassle – jag använde kladdkaka från Tyngre
- 2 msk (14g) fettreducerat kokosmjöl
- 2 msk (20g) sukrin gold
- en nypa salt
Gör såhär:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt puddingen och rör tills helt jämnt.
- Ställ in i kylen i 30-45 minuter och fördela sedan smeten mellan två små skålar/koppar.
- Micra på full effekt i 60-90 sekunder. Ät ur skålen eller vänd över på en tallrik.
- Toppa med vad du vill; glass, grädde, färska bär, kolasås, nötter… allt är gott till kladdkaka?
Psst! Anpassa tiden i micron efter hur du vill ha din kaka; längre tillagningstid ger en lite ”fluffigare känsla” (tänk muffins) medan en kortare ger mer kladdkaka. Oavsett tid blir det dock supergott!
Psst nr 2: det går att göra kanongod brownie med pudding också, som den här med kokos och salt karamell-jordnötsfrosting
Inga kommentarer