kitchenstories Kost Okategorierat Recept

Piffa till glassen med ätbara serveringsskålar

Jag lever fortfarande! Och jag bloggar fortfarande! Även om det, som ni säkert noterat, varit lite sämre uppdatering här den senaste veckan. Det finns givetvis skäl till detta, som jag kommer berätta mer om framöver, men idag tänkte jag hålla mig till att bjussa på ett finfint söndags-recept.

glassnkskal3

Glass i all ära – det behövs liksom inte så mycket mer egentligen. Meeeen ibland kanske en vill piffa till det lite extra ändå, liksom. Här kommer ett sådant tips, ett piffa-till-glassen-tips, helt enkelt!

Såhär:

 1. välj en favvo-glass, jag valde klassisk vaniljglass från Add Ice Cream
 2. välj ett favvo-nötsmör, jag valde hasselnötskrämen (aka chokladdrömmen) från Barebells
 3. gör de ätbara serveringsskålarna ni hittar receptet på här nedanför
 4. bjud någon du tycker om på glass-mys! (eller, gör som jag, och glassmys med dig själv. Det går faktiskt precis lika bra)

glassnkskal1

ÄTBARA SERVERINGSSKÅLAR – perfekta till glass

receptet ger 4 st ätbara serveringsskålar

Du behöver:

Gör såhär:

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Rör ihop vassle, mandelmjöl, vaniljpulver och salt i en skål, ställ åt sidan.
 3. Mät upp sirapen i en skål, tillsätt de ihoprörda torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg (med händerna). 
 4. Dela degen på 4, rulla till bollar som du plattar till, och tryck ut i botten av 4 muffinsformar. Förslagsvis en ”hårdare/tjockare” variant av formar, själv använde jag silikonformar (som jag köpte på ica, finns typ överallt)
 5. Grädda tills de fått fin färg, ca 6-8 minuter kanske. Ta ut och låt stå en liten stund – de stelnar när de svalnar.
 6. Skopa i glass och toppa med nötsmörssås som du gör genom att röra ihop nötsmör+kasein+en nypa salt+vatten. Jag körde som sagt på en choklad-variant med hasselnötskräm+kasein i smaken kladdkaka.
 7. ÄT BA!

glassnkskal2

Du kanske gillar

2 Kommentarer

Lämna ett svar