Inspiration och pepp lifestories Okategorierat Tankar om ting Vad vi borde prata om Vardagsuppdatering

Julklappstips: böcker

Rakt på sak – här kommer mina två bästa boktips inför jul. Lämna gärna en kommentar om du också har något extra fint boktips!?

Panikångest och depression – frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar av Christian Dahlström. 

Ni som följt mig ett tag kan knappast ha undgått hur mycket jag uppskattar podden Sinnessjukt. Det är Sveriges ledande podd om psykisk ohälsa och den drivs av Christian Dahlström – som alltså även skrivit denna bok. Jag har hört SÅ mycket gott om boken och kommer köpa den både till mig själv och flera i min närhet i julklapp.

Kan man bli fri från panikångest? Varför blir man deprimerad? Hur går psykoterapi till? Var kan man söka hjälp? Trots att panikångest och depression är några av våra vanligaste sjukdomar vet de flesta fortfarande alldeles för lite om dem och det är lätt att känna sig handfallen när man kommer i kontakt med sin egen eller andras psykiska ohälsa. Det är då den här boken behövs.

Christian Dahlström ger raka svar på de vanligaste frågorna om panikångest och depression. Efter att själv ha drabbats av båda sjukdomarna såg han behovet av att samla och sprida information om dem. Christian arbetar som copywriter och frilansskribent och är mycket aktiv på sociala medier, där han debatterar och informerar om psykisk hälsa.

Hur köpa? Finns att beställa från exempelvis adlibris HÄR (samt i fysisk bokhandel)

Fotograf: Sara MacKey


Ord inuti av organisationen Mind.

Mind driver stödverksamheter och verkar för psykisk hälsa. Varje sålt exemplar innebär ett bidrag till deras verksamhet. Du kan läsa mer om hur Mind arbetar och om boken HÄR på deras hemsida. 

Hur köpa? Finns att beställa direkt från Mind’s hemsida HÄR (tillfälligt slut på adlibris)

Bild lånad från Mind.se

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar