Efterrätt och gotte GODIS Julmys JULRECEPT kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Okategorierat PROTEINBAK Recept

Sega mango/saffran/vanilj-proteinbollar

Eftersom jag den senaste tiden behövt vara hemma mer än vanligt iom Nala har jag haft ovanligt mycket tid för pyssel av olika slag. Allt från ommöblering till rensning i skafferiet – och till julpyssel, såklart! Jag gillar visserligen att pyssla året om, och i juletider får jag alltid lite extra pyssel-sug. Ett återkommande pyssel är givetvis ätbara godsaker i hemknåpad förpackning.

Häromdagen tog jag med en liten gotte-ask fylld med proteinbollar till min vän Jennifer, som driver Wenngarn Sportcenter och har hjälpt mig med Nala några kvällar nu för att jag ska kunna träna.

julpraliner2julpraliner1

I asken fanns såklart min favvo för i år; pepparkakssmakade proteinkolabollar med mandelkrisp (jag doppade hälften i mjölkchoklad / hälften i vit choklad)

Sedan hade jag även gjort en ny variant proteinbollar i en annan smakfavorit: mango/saffran/vanilj, som jag doppade i vit choklad. Jättejättegoda blev de!

julpraliner3

SEGA MANGO/SAFFRAN/VANILJ-PROTEINBOLLAR

{ receptet ger 12-15 bollar }

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Värm sirapen i micro tills den börjar bubbla, tillsätt resterande ingredienser (utom chokladen) och arbeta ihop till en deg.
  2. Rulla till bollar.
  3. Smält choklad, doppa bollarna, låt stelna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar