Här kommer ett väldigt enkelt och väldigt gott gottis-tips inför påsk: cookies tryfflar!
Du behöver bara tre ingredienser:
- kakor (vilka du vill!)
- cream cheese
- choklad
Jag använde två sorters kakor; mina krispiga cashewkakor med choklad + chokladcookies som jag ger er recept på längre ner i det här inlägget.
Men vi börjar med tryfflarna, såhär gör du dem:
- Krossa/mixa 100g kakor till ett ganska fint smul.
- Tillsätt 65g cream cheese och arbeta ihop till en jämn deg.
- Forma ägg/bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd tallrik eller skärbräda (eller vad du nu har nära till hands som är platt) och ställ in i kylen i minst en halvtimme.
- Smält choklad (jag använde på mjölkchoklad från Nick’s) och doppa äggen. Låt stelna på bakplåtspapper och förvara i kylen.
CHOKLADCOOKIES
receptet ger 6 cookies
Du behöver:
- 1,5 dl sukrin melis*
- 20g (inte riktigt 1/2 dl) kakao
- nypa salt
- 1 äggvita
- 1/2 dl hackad mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s
* sukrin melis är en sötningsvariant av florsocker, så givetvis kan du använda vanligt florsocker istället
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Rör ihop flormelis, kakao och salt. Tillsätt äggvitan och arbeta ihop till en tjock ”fudge:ig” deg.
- Rulla 6 bollar av degen, som du sprider ut på den förberedda plåten. Tryck ner den hackade chokladen i bollarna och platta till dem.
- Grädda kakorna i ca 8-10 minuter, ta ut och låt svalna på galler.
Vill du har mer påskgodis-inspo? Kika på de recept jag bloggat under ”påskgodis”, och så har jag ju en flik i mitt receptindex där jag samlat alla mina godis-recept.
Inga kommentarer