BARS & RUTOR BROWNIES & BLONDIES Kost PROTEINBAK

”Better-than-crack” BLONDIES

När jag fått till en riktigt god brownie blir ett för mig naturligt ”nästa steg” att testa receptet i blondie-form. Så ganska omgående efter att mina Better-than-crack Brownies var uppätna gjorde jag en blond version med ett rosa mellanlager av smälta marshmallows och salta jordnötter, med en härlig topping av vit choklad, jordnötssmör och protein crisps i smak av jordgubb/vit choklad.

Jodå – också denna blonda version blev himla himla bra!

Better-Than-Crack (protein-) BLONDIES

receptet ger 6-9 brownies (15×15 cm form)

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en liten ugnsform (15x15cm)
  2. Rör ihop alla torra ingredienser till blondien i en bunke, ställ åt sidan.
  3. I en annan bunke, rör/vispa (för hand) ihop ägg, proteinpudding och jordnötssmör.
  4. Vänd ner den torr blandningen pö om pö i ägg-blandningen medan du fortsätter röra. Blanda tills du har en jämn smet.
  5. Häll över smeten i den förberedda formen och grädda i 15 minuter.
  6. Ta ut blondien, sprid ut marshmallows och salta jordnötter över den och grädda i ytterligare 5 minuter, tills marshmallowsen börjar smälta och få lite yta.
  7. Hacka chokladen och lägg i en bunke ihop med jordnötssmöret, värm i micron 30-60 sekunder så det smälter. Rör ner protein crispsen och häll slutligen över brownien.
  8. Låt svalna helt, minst 2 timmar, i kylen innan du skär upp i bitar.

** angående ingrediensval **


  • fettreducerat kokosmjöl? ”Vanligt”/icke fettreducerat funkar säkert lika bra.
  • sukrin gold? Vill du byta ut föreslår jag en brun sötning (strö-variant) så som kokos- eller farinsocker. Ev lite mer än om du använder sukrin gold.
  • proteinpudding? Jag valde att använda proteinpudding dels för att undvika den syrlighet exempelvis yoghurt eller kvarg skulle kunna ge, samt för att få lite extra chokladsmak. Förmodligen funkar naturella alternativ, så som yoghurt/kvarg, men smaka av och söta ev. lite extra.
  • sockerfria marshmallows? Finns i välsorterade livsmedelsbutiker, av märket De Bron. Självklart funkar vanliga marshmallows lika bra. Jag har även bloggat ett recept för hur du gör egen (sockerfri) marshmallows
  • vit choklad? Finns att hitta i välsorterade mataffärer eller att beställa online, och för några veckor sedan bloggade jag om hur du gör egen (sockerfri) vit choklad

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar