Efterrätt och gotte Inspiration och pepp Julmys kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Okategorierat Recept Vardagsuppdatering

Vad höst är för mig

kanelrecept1

HÖST.

För mig är höst mycket; det är färgen orange och det är en ny lista på Spotify fylld med mys-musik. Det är planerande av julklappar och det är en framplockande av mina gosigaste favorittröjor. Inte minst är höst något jag tar med mig in i köket; rotfrukter, värmande grytor och gratänger, och självklart gör jag favoriten pumpakaka några gånger varje höst. Men mest, innebär höst för mig en drastiskt ökad konsumtion av kanel.

Kanel passar i både söta bakverk och lagade måltider, men ni känner mig – mitt hjärta slår lite extra för förstnämnda. Söta saker. Tidigare idag noterade jag att just det avspeglas rätt tydligt när man tittar på recepten jag tagit fram på uppdrag av Kung Markatta.

Fyra kanelkryddade favoriter som passar ypperligt i höst;

 1. Kanelkanderade mandlar med kakaonibs och torkade dadlar
 2. Kanelkryddade äppelringsplättar
 3. Bananabites med jordnötssmör

(4) Bonus: Raw Cinnamonbun Cheesecake (gammal favvo som jag tipsat om många gånger, men den förtjänar det!)

kanelrecept2

Vad är höst för dig? Tar du också med dig ”hösten in i köket”, och hur yttrar sig det i så fall? Någon speciell höst-smak du gillar lite extra och vill tipsa mig om?

Du kanske gillar

4 Kommentarer

 • Svara
  Karin FitnessochHälsa
  27 oktober, 2015 at 20:16

  Kanel använder jag massor året om,men håller med om att den passar extra bra på hösten. Mustiga smaker passar bättre på hösten och jag är ofta sugen på varm mat. Det här med pumpa har jag inte testat så mycket så det kanske får bli av denna höst.

 • Svara
  Molly Olsson
  28 oktober, 2015 at 09:36

  Jag älskar särskilt äpplen på hösten. Det är ju helt underbart! Kramis. 🙂 <3

 • Svara
  Rund är också en form!
  28 oktober, 2015 at 11:21

  Älggryta! 🙂

 • Svara
  Sally
  28 oktober, 2015 at 12:52

  Ohja! Det blir mycket pumpa, rotfrukter, grytor, vego biffar och soppor i köket under hösten. Gröten kommer tillbaka till frukost också 🙂

Lämna ett svar