LUNCH & MIDDAG RÖROR, SÅSER & DIPPER TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

Supergod kall tahinisås – perfekt till helgens grill!

Ska du grilla i helgen? I så fall har jag ett tips på tillbehör som jag tycker att du ska testa! Eller ja, även om du inte ska just grilla utan bara vill testa något nytt (och himla gott!) så tycker jag att du ska testa det här.

Basen är valfria grillade grönsaker (självklart går det lika bra att bara snabbfräsa grönsakerna i en het stekpanna) och till det min nuvarande ”to-go-to” när det gäller smarriga kalla såser. Den rörs ihop på nolltid och passar verkligen perfekt till just varma grönsaker.

Den är för övrigt även god att dricka.

NÅVÄL. Rör ihop nedanstående ingredienser och tada, klart!

  • 3 msk tahini
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk tamarisoja
  • 1/2-1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 msk fibersirap gold, eller valfri annan flytande sötning, exempelvis honung
  • 1/2 tsk salt
  • 3-4 msk vatten

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar