Inspiration och pepp Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Pastasallad med tonfisk och wasabidressing

En riktig klassiker när det kommer till snabbmat, som dessutom går att göra många portioner av och ta med sig som kall matlåda när man är ute och flänger, är ju pastasallad.

Jag älskar pastasallad, förutom just enkelhets-faktorn och att det går snabbt att göra, så går de ju att variera i all oändlighet, med olika proteinkällor, smakrika ostar, knapriga nötter och frön, färsk frukt, goda dressingar… Idag kom jag hem vrålhungrig från gymmet och var sugen på något kallt och fräscht – så pastasallad it was! Medan pastan kokade skar jag grönsaker och rörde ihop en dressing, sedan var det bara att röra ihop allt och slänga upp på tallriken.

pastasallad1

Denna gång körde jag på, förutom pasta såklart, tonfisk, rödlök, babyspenat, tomat & gurka, samt en enkel, mycket god wasabidressing. Såhär gjorde jag den (receptet är för 1 portion);

  • 1/2 dl tjock yoghurt eller kvarg
  • 1 tsk wasabipasta (finns bland asiatiska grejerna på de flesta livsmedelsbutiker, tex märket blue dragon)
  • 2 tsk honung
  • lite lime juice
  • vatten till önskad konsistens

Bara att röra ihop och smaka av! Tumregeln är dubbelt så mycket honung som wasabi. Jag rörde i det mesta när jag blandade pastasalladen, men sparade en dryg matsked att ha på toppen, tillsammans med granatäpplekärnor. Snabbt, gott, fräscht och rätt vackert dessutom!

pastasallad2

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar