GODSAKER TILL HUND

Hemgjort hundgodis – succé!

Nala har börjat tonårs-trotsa lite. Framför allt är det inkallning hon nu plötsligt påstår att hon inte alls begriper eller behagar komma på. När vi går i skogen funkar det bra, då håller hon sig nära mig och svävar inte iväg på större egna utflykter, men i hundhagen däremot, där låtsas hon som om ingenting när jag ropar. Eller, hon tittar upp, möter min blick och sedan är det som att hon säger ”jaja, du ropar, men jag är ju UPPTAGEN hallå, jag har inte tid att komma nu”. Det här är något jag absolut vill få bukt med asap, och för det har jag två saker jag tänker fokusera på: dels att träna in ett nytt kommando, samt att ha godare godis med mig.

Tala är väldigt matglad och äter egentligen allt med stor aptit. Så hon äter alltid det godis jag har med mig, men jag känner att jag vill ha något som inte bara är gott, utan direkt oemotståndligt. Eftersom hundgodis av det lite lyxigare slaget är löjligt dyrt bestämde jag mig för att testa göra eget, med ingredienser som jag vet att Nala gillar. Ingrediens nummer ett var given; jordnötssmör. Sedan hade jag i finrivet äpple och stark köttbuljong för att göra det hela ännu festligare. Resultatet blev mer än lyckat; tro det eller ej men första försöket dagen efter bak kom hon varje gång jag kallade in henne i hagen. Succé!

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  Dessan
  22 oktober, 2018 at 10:02

  Hej!
  Kul att göra eget hundgodis😃 men jag vill inte vara en negativ Nelly lixom, men jag såg att du hade jordnötssmör i receptet. Vill bara säga att nötter är giftigt för hundar, maccadamia är extra giftiga. Men att alla sorts nötter egentligen är giftiga. Som sagt vill verkligen inte verka grinig eller komma med pekpinnar. Tänkte mer bara berätta om du inte visste det🙂

  • Svara
   roethlisberger
   22 oktober, 2018 at 10:53

   Hej! Jordnöten är inte en nöt, utan baljväxt. Den är heller inte giftig för hundar. Nala (och många hundar med henne) älskar jordnötssmör! 🙂

 • Svara
  Sofia
  23 oktober, 2018 at 08:47

  Så otroligt lösningsorienterad du är – briljant!!

Lämna ett svar