Träning Träningsövningar

Micro-träningspass

Sedan Rut kom har det blivit svårt att få in någon träning, alls. Nu har jag visserligen inte besökt gymmet sedan i början av september, men även utan gym så brukar ju vardagen innehålla en hel del hundpromenader, ibland har jag fått till lite träning hemma med kroppsvikt och kettlebells och ibland har jag till och med varit ute och sprungit. Men nu med Rut hemma är det betydligt svårare. Hon är överallt och hela tiden; biter i en sko, försöker med gälla skall få igång Nala att leka, drar i en matta, undrar nyfiket vad matte gör med det där tunga klotet i näven… osv dygnet runt. Inte heller kan jag lämna henne ensam hemma riktigt ännu, så inga längre hundpromenader blir det och verkligen inget gymbesök.

Det jag har lyckats få till är micro-pass. Rut tar små nap’s under dagen och då får jag passa på. Ibland blir det en halvtimme, ibland betydligt kortare. Jag tänker att det som blir iallafall är bättre än inget, och det är skönt att få röra sig lite/få upp flåset en gnutta när resten av dagen är så passiv och lugn. Ofta kommer det en liten Rut som vill vara med (som en kunde se i denna video jag postade på Instagram häromdagen) men idag fick jag faktiskt vara ifred i säkert en hel kvart. Under den kvarten hann jag klämma in följande;

  • Diverse höft/lår/gluteus-stretcher. Jag har blivit så fruktansvärt stel och orörlig, och hoppas att jag nu under denna lite lugnare period rent träningsmässigt kan få till lite mer rörlighetsövningar igen. Det fick bli en mjuk uppvärmning.
  • Kettlebell-svingar i superset med situps på boll med vikt
  • Sidoplank-resningar i superset med kettlebell-snatch
  • Handstående-träning

Mer spännande än så är alltså inte min träning just nu. Själv är jag förvånansvärt lugn i det och känner mig faktiskt inte alls stressad att komma tillbaka till gymmet. Det kommer när det kommer, just nu fokuserar jag på annat i livet, helt enkelt. Här kommer några gif:ar på övningarna!

SIDOPLANK-RESNINGAR (de har säkert något namn som jag inte känner till. Jag kallar dem sidoplank-resningar i alla fall)SITUPS PÅ BOLL MED VIKTSNATCH

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar