Dessa blondies blev makalöst smarriga. Perfekt kladdiga, och välfyllda med kolasås och bitar av en jordnöts-bar. Att beskriva dem ytterligare känns bara överflödigt, jag menar kolla bara här;
BLONDIES med salt kola & jordnöt
receptet ger 4 blondies
Du behöver:
- 98g kokta kikärtor (drygt 1/2 tetra/burk), väl sköljda och avrunna
- 45g jordnötssmör
- 4 msk Barebells kolasås
- 2 msk fettreducerat kokosmjöl (vanligt går lika bra)
- 1/8 tsk bikarbonat
- 1/8 tsk bakpulver
- en rejäl nypa salt
- 1/2 hackad ”salty peanut”-bar från Barebells
- lite extra kolasås
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj kikärtorna ordentligt, gärna flera gånger. Om du orkar; ”skala” dem, så du får bort den tunna hinnan.
- Mixa ihop kikärtor med jordnötssmör, sirap, kolasås, kokosmjöl, bikarbonat, bakpulver och salt till en helt slät smet.
- Bre ut smeten i en form (15×15 cm) och tryck ner baren som du skurit i bitar. Ringla sist över lite kolasås.
- Grädda i 16-18 minuter, ta ut och låt svalna innan du skär upp i bitar. Förvara blondies i kyl.
Inga kommentarer