GODIS JULRECEPT

CHOKLADDOPPAD HALLONFUDGE

Hallon + mörk choklad är en himla fin smakkombo. Här i form av hallonfudge doppad i mörk choklad. Perfekt julgodis!

CHOKLADDOPPAD HALLONFUDGE

Du behöver:

 • 150g frysta hallon
 • 1,5 dl grädde, jag använde milda mat extra
 • 2,5 dl sötströ, jag använde sukrin
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 msk ljus sirap, jag använde fibersirap clear
 • ca 150g mörk choklad, jag använde Nick’s steviasötade

Gör såhär:

 1. Koka upp hallonen och sila bort kärnorna.
 2. Lägg bakplåtspapper i en form ca 15×20 cm.
 3. Blanda hallonpurén och övriga ingredienser till fudgen i en kastrull. Koka på medelvärme utan lock tills smeten har en temperatur på ca 123°.
 4. Häll upp smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten, skär sedan upp fudgen i fyrkantiga bitar.
 5. Smält chokladen och doppa fudge-bitarna till hälften i den.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

 • Svara
  malin
  9 december, 2018 at 20:27

  hej! jag bara undrar om du testat kokossocker? Det verkar som alla tycker att det är ett mycket ”nyttigare” socker men i mina ögon så är det lika myccket socker som vanligt socker (inte nyttigare alltså). Om du får välja vad väljer du då när det kommer till att söta bakverk m.m. med? sukrin? canderel, honung?
  TACK FÖR ATT DU LÄGGER UT SÅ MÅNGA GRYMMA RECEPT OCH FÖR ATT DU ÄR DEN DU ÄR!

  • Svara
   roethlisberger
   10 december, 2018 at 08:56

   Hej! Jag har absolut använt kokossocker 🙂 jag gillar smaken, då den påminner om kola och ger härlig kolasmak på bakverk mm. Däremot så skulle jag inte säga att det är ”nyttigare”, det är helt enkelt socker.
   När jag bakar och vill hålla det sockerfritt använder jag i regel sukrin. Det finns ju så roliga varianter av sukrin, bla den bruna varianten (gold, min favorit) och flor-varianten (sukrin melis). Ska jag söta med något flytande gillar jag fibersirap, också från sukrin. Den binder bra och är rolig att experimentera med 🙂
   Tusen tack!!

 • Svara
  Therese
  10 december, 2018 at 17:36

  Hej🙂 Jag tycker du inspirerar så med dina härliga recept! Jag provade göra Hallonfuge, men det blev ingen fast konsistens. Kan du ha missat skriva ut kokosolja i receptet?
  Tack för alla goda bakverk du har inspirerat mig till att baka🙂
  Vänligen
  Therese

Lämna ett svar